Vargas Llosa abandona el seu suport al PP i es passa a UPyD

Mario Vargas LlosaRedacció
L'escriptor Mario Vargas Llosa no recolza el PP de Mariano Rajoy en aquestes eleccions generals. L'autor d'origen peruà, nacionalitzat espanyol des del 1993, ha optat per donar suport a Unión, Progreso y Democracia (UPyD), la formació espanyolista impulsada per Fernando Savater i liderada per Rosa Díez. Vargas Llosa, que es defineix com a liberal, feia molt de temps que s'identificava amb el PP i, de fet, va tenir una relació força estreta amb José María Aznar durant els vuit anys en què aquest va ser president espanyol.

L'escriptor encara se sent identificat amb les polítiques econòmiques del PP perquè, segons ell, són les "més modernes i millors per a un país" i també està  favor de la defensa de la "unitat espanyola". Ara bé, l'autor, entre d'altres, de La Ciudad y los perros, s'oposa al gir conservador que els populars han fet darrerament i, com a liberal, es pronuncia a favor de la "despenalització de l'avortament, els matrimonis gais, el dret de les parelles homosexuals a adoptar" perquè "són mesures de progrés que augmenten la llibertat i els drets humans a Espanya". Vargas Llosa conclou que no pot recolzar un partit que "rebutja" aquestes mesures.

eldebat.cat (27.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Vargas Llosa abandona el seu suport al PP i es passa a UPyD»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »