El Govern atribueix informes a gent que hi nega l’autoria

Continua la polèmica pels informes"Jo vaig cobrar per un treball d'instal·lació, no per un estudi. Que ensenyin la factura"

Diverses persones que apareixen com autors dels informes encarregats a dit pel Govern català asseguren que la Generalitat no els va encomanar l'esmentada tasca, segons informa l'ABC. Aquestes persones neguen haver cobrat per aquesta tasca, malgrat que en el llistat oficial d'informes del 2007 que el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura va lliurar a CiU i PP apareix el seu nom.

Darío Sirerol, expert en disseny d'olors i sistemes de difusió amb més de 15 anys d'experiència, va rebre l'encàrrec del Museu d'Arqueología de Catalunya de insta·lar una ambientació olorosa a l'exposició 'L'escolapi, la tornada de Déu'. Segons Sirerol, "vaig cobrar 1.392 euros per aquesta obra el 14 de desembre de 2007. Però quatre mesos després, a l'abril de 2008, el director del Museu em va demanar que elaborés un escrit sobre el meu treball. Ho vaig redactar en castellà i em van dir que la Generalitat ho traduiria al català. Una mica més d'un foli pel qual no vaig cobrar res".

Sirerol repta a l'Executiu a ensenyar la factura segons la qual ell va cobrar per escriure un parell de folis. "Jo vaig cobrar per un treball d'instal·lació, no per un estudi. Que ensenyin la factura". En el llistat facilitat per la Generalitat es fa constar que la Conselleria de Cultura va pagar aquests 1.392, no per la instal·lació, sinó per un estudi tècnic.

L'advocat de la Generalitat, Santiago Farrés, apareix com autor de l'estudi 'Perspectives de futur dels jutjats autonòmics', pel qual hauria cobrat 800 euros. Tot i això, el lletrat sosté que el Govern català no li va encarregar cap informe, sinó que ell va rebre aquesta quantitat per publicar un article sobre aquesta matèria en una revista de la Generalitat.

El diputat de CiU, Jordi Turull, assegura que almenys cinc persones s'han posat en contacte amb ell per a assegurar que no han rebut cap encàrrec. Turull està convençut que darrere d'aquests informes hi ha "contractació de personal encoberta"; és a dir, assessors a sou que apareixen com autors d'informes. El diputat de CiU, Jordi Turull, assegura que almenys cinc persones s'han posat en contacte amb ell per a assegurar que no han rebut cap encàrrec.

e-notícies (18.02.2009)

Sé el primero en comentar en «El Govern atribueix informes a gent que hi nega l’autoria»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »