UPyD, la tercera força de l’Estat

Rosa Díez, la líder más valoradaSondeig de 'Publiscopio'

Redacció.- Tot i que l’estudi elaborat per Metroscopia per a El País va coincidir amb les dates en què es revelava la suposada trama d’espionatge, Público ha presentat el seu Publiscopio elaborat abans de l’espionatge on també conclou que el PP no està rendibilitzant la crisi econòmica i pateixen més desgast que els socialistes

El sondeig mostrat per Público conclou que els populars han perdut en el darrer mes 2,2 punts de vot estimat fent-se amb el 36,7% dels vots. Així la distància amb els socialistes se situa, en aquest cas, en 3,5 punts, la mateixa que a les eleccions generals del març. Mirant la tendència dels darrers quatre mesos, s’evidencia que els populars no han deixat de perdre suports. Des de l’octubre han baixat 4,3 punts. Els socialistes també han baixat lleugerament en estimació de vot (1.1 punts) i aconsegueix un suport de 40,2% dels enquestats.

Les distàncies augmenten, però, pel que fa a la intenció directa de vot. Segons el Publiscopio, el PSOE avantatjaria en 6,5 punts el PP, gairebé cinc punts més que al setembre.

UPyD, tercera força
L’enquesta de Público també evidencia un augment en el suport cap a UPyD. El partit de Rosa Díez creix 2,5 punts i aconsegueix el 6% del recolzament. Si Metroscopia igualava els resultats d’UPyD amb els d’Izquierda Unida, el Publiscopio situa a Unión, Progreso y Democracia com a tercera força del país.

Els de Cayo Lara tenen una tendència a l’alça de mig punt mensual i aconsegueix el 5% de suport quan a les eleccions generals el percentatge se situava en 3,8.

Els nacionalistes
Convergència i Unió (CiU) ha aconseguit recuperar-se lleument de la davallada dels darrers mesos, guanya una dècima i se situa en el 2,7%. ERC perd el recolzament de l’1,2% on estaven instal•lats i baixa fins a l’1%.

Pel que fa als altres partits nacionalistes, els bascos perden dues dècimes i els gallecs, tres.

eldebat.cat (30.01.2009)

Sé el primero en comentar en «UPyD, la tercera força de l’Estat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »