Les JERC reben més subvencions que la resta d’organitzacions juvenils juntes

Manifestació de l'Onze de setembreJoventut, dirigida per un ex de les JERC, els hi dóna 47.000 euros; a la JNC, només 6.000 i a NNGG, res

Les subvencions atorgades en 2008 per la Secretària de Joventut de la Generalitat a les joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) han ascendit a 47.000 euros, per les 39.000 que han rebut conjuntament la resta d'organitzacions polítiques juvenils, segons informa avui el diari El Pais.

El secretari general de Joventut del govern català és Eugeni Villalbí, qui va ser president del Consell Nacional de les JERC entre 2003 i 2005 i que, abans d'accedir al càrrec, era el responsable de la Secretària d'Associacionisme i Moviments Socials de l'organització juvenil republicana. La Secretària de Joventut depèn, al seu torn, del Departament d'Acció Social i Ciutadania, dirigit per la també republicana Carme Capdevila.

Les JERC van obtenir els 47.000 euros en concepte d'ajudes al desenvolupament amb motiu d'un viatge a Bolívia (17.000 euros), l'organització d'una denominada Acampada Verda (22.000 euros) que la branca juvenil d'ERC celebra cada estiu en Sant Celoni (Barcelona), i per a una campanya de drets laborals (8.000 euros), segons el rotatiu.

Per la seva banda, Alternativa Jove, les joventuts d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), va obtenir ajudes per import de 19.100 euros, la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), adscrita al PSC, va rebre 8.000 euros, mentre els Joves d'Esquerra Verda -branca juvenil d'ICV- i la Joventut Nacionalista de Catalunya, vinculada a CDC, van obtenir sengles ajudes de 6.000 euros.

Per la seva banda, Noves Generacions, la branca juvenil del PP, no va rebre cap subvenció per a 2008 ja que tampoc la va sol·licitar davant el convenciment que seria rebutjada, segons el seu president, José Antonio Coto.

Altres associacions que van rebre ajudes de la Secretària de Joventut van ser el Bloc d'Estudiants Independentistes (7.254 euros), la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (3.800 euros) i l'associació cultural Tio Canya (6.000 euros).

e-notícies (17.12.2008)

Sé el primero en comentar en «Les JERC reben més subvencions que la resta d’organitzacions juvenils juntes»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »