TV3 tracta Terra Lliure d'»organització armada»

Una imatge del primer documental de Terra LliureSegon reportatge a la TV pública

Televisió de Catalunya emetrà el proper divendres, a través del Canal 33, el segon reportatge sobre Terra Lliure, titulat "Retorn a la Terra Lliure". Aquest documental explica els inicis quan "l'any 1979, en plena Transició espanyola a la democràcia, l'organització armada Terra Lliure va començar les seves accions. La presentació oficial es va fer a través d'uns fulls volants durant un acte en defensa de la llengua i la cultura catalana al Camp Nou el 1981", segons s'informa a la web de la televisió pública catalana.

Els realitzadors d'aquest segon documental sobre Terra Lliure han explicat que "nosaltres, els autors d'aquest documental, vam néixer quan aquesta organització armada va començar a actuar. Quan es va dissoldre teníem quinze anys. Ara hem volgut saber qui eren aquells joves que van decidir canviar la història del país mitjançant les armes. Hem parlat abastament amb cinc dels fundadors, ideòlegs i militants actius d'aquella organització: Carles Sastre, Josep Serra "Cala", Carles Benítez, Quim Pelegrí i Carles Castellanos. El documental té l'exclusivitat d'entrevistar per primera vegada Quim Pelegrí, que va estar present en dues de les primeres accions en les que dos militants van morir al seu costat. Hem volgut saber què pensaven llavors i què pensen ara".

Durant la seva història, entre 1981 fins a "la seva dissolució definitiva l'any 1995, Terra Lliure va realitzar 200 atemptats, va provocar desenes de ferits i cinc morts, quatre dels quals eren militants de la pròpia organització, mentre preparaven accions". A la descripció sobre el documental, TVC afirma que "van passar a la història com els perdedors de la Transició espanyola, juntament amb els anarquistes".

e-notícies (27.03.2008)

Sé el primero en comentar en «TV3 tracta Terra Lliure d'»organització armada»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »