Blackwater, responsable de la matança de civils a l’Iraq, figurava al registre d’empreses de l’ONU

Blackwater (Logotipo)Redacció
Una filial de l’empresa americana de seguretat Blackwater, a la qual el propi FBI considera responsable de la matança injustificada de 14 civils a l’Iraq, figurava fins fa pocs mesos a la llista oficial d’empreses homologades de Nacions Unides. Tot i que l’empresa ja ha estat eliminada del llistat de mercenaris de l’ONU, es desconeix com Blackwater va poder accedir a la llista de Nacions Unides.

La filial de Blackwater que figurava al registre era Greystone Limited, amb seu al paradís fiscal de Barbados. La inclusió al registre suposa que pot donar servei a totes les organitzacions dependents de l’ONU.

Tot i que el nom de la filial de Blackwater ja ha estat eliminat, continuen figurant al registre altres companyies el comportament de les quals qüestionen informes de la pròpia ONU. Un exemple és Aegis Defense, que va penjar un vídeo a la seva web en què els seus agents disparaven indiscriminadament contra civils.

eldebat.cat (17.03.2008)

Sé el primero en comentar en «Blackwater, responsable de la matança de civils a l’Iraq, figurava al registre d’empreses de l’ONU»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »