REFERÈNDUM ANTIDEMOCRÀTIC I SECESSIONISTA? NO, GRÀCIES

NO AL FALS DRET A DIVIDIR-NOS.

El Fòrum de les Esquerres No Nacionalistes, davant la virtual convocatòria d’un referèndum antidemocràtic i secessionista dret a decidira Catalunya vol manifestar:

Que l’anomenat “dret a decidir” és buit i que tal dret no existeix com a tal en cap lloc del món. Existeix, això sí, el dret d’autodeterminació, però, tal com destacats juristes, intel·lectuals i polítics de diferents posicionaments ideològics no han deixat d’assenyalar, Catalunya no compleix les premisses que determinen l’exercici d’aquest dret, perquè no estem en una situació colonial, semicolonial o d’opressió o persecució lingüística i cultural per part d’un Estat opressor.

Que el secessionisme va perdre la seva aposta electoral-plebiscitària el passat 27 de setembre de 2015. Només una llei electoral no proporcional, que mai van desitjar canviar, els ha atorgat una exigua majoria parlamentària, que fa que un partit que es diu d’esquerres i republicà (ERC) i un altre que es diu transformador, radical i socialista (CUP) recolzin el partit més corrupte de la història de Catalunya, un partit, el PDCat, l’ex-CDC, que ha dut a terme brutals retallades socials.

Que el govern català no té legitimitat per convocar-lo. Que sense urnes, sense censos, sense controls democràtics, furtant l’autèntic debat democràtic, sense consens social, amb nocturnitat i traïdoria, oblidant-se de més de la meitat de la ciutadania catalana… el seu pseudoreferèndum és una estafa a la democràcia. Que insultant els altres i desqualificant les seves posicions com a unionistes, espanyolistes, centralistes, antidemocràtiques o neo-franquistes només fan palesa la seva intolerància i xenofòbia.

Que el 2 d’octubre continuarem patint els mateixos problemes. Que en veritat el referèndum del pròxim 1-O no és tal. Pretenen una altra cosa: un dia de forta agitació nacionalista saltant-se totes les lleis que siguin necessàries i presentant-se com a víctimes si s’intenta frenar els seus plans desgavellats i, insistim, no democràtics.

La ciutadania catalana no deu, no hem de rendir-nos davant els seus plans, no hem de caure en les seves trampes ni en les seves estratègies. Continuen reclamant una independència que no és tal i que és, essencialment, una lluita sense límits per aconseguir major poder. La qüestió de fons no són els drets sinó el poder, polític i econòmic, d’una elit que espera treure avantatge de la ruptura, no sols de l’Estat, sinó de la solidaritat del poble treballador. Per al catalanisme secessionista tot val i cap procediment inadmissible li és aliè.

No hem de participar en la seva farsa. Per descomptat que no. Es tracta de NO ANAR A VOTAR. Es tracta d’una esmena a la totalitat. Nosaltres no volem participar en un muntatge nacionalista, en una altra jornada d’agitació secessionista, que no sols intenta construir un mur artificial de separació entre Catalunya i la resta d’Espanya, sinó entre nosaltres mateixos.

La seva Catalunya és una Catalunya esbiaixada, sectària, falsament uniforme, fictíciament construïda, que nega la nostra diversitat i les nostres vertaderes arrels. Una Catalunya de rics i per a rics que aspira, displicentment, a ser la Dinamarca del Mediterrani, aixecant un mur de separació entre ciutadans agermanats des de fa segles.

La Catalunya que som, la nostra Catalunya, no és uniforme ni sectària. Tots hi cabem en ella. La nostra Catalunya és oberta, diversa, tolerant, bilingüe, multilingüe i intercultural.

No a estratègies de separació i desunió. No al pseudoreferèndum del 1-O. No en el nostre nom. No participarem en el seu joc de divisió. No votarem. És la posició més democràtica i més republicana.

Comissió d’Organització i Comunicació de FI·ENN

Barcelona, 14 juliol de 2017. Dia de la Il·lustració

Sé el primero en comentar en «REFERÈNDUM ANTIDEMOCRÀTIC I SECESSIONISTA? NO, GRÀCIES»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »