Mas-Colell va ‘perdonar’ 795 milions a Acciona

La Sindicatura de Comptes, en un informe, indica que la Generalitat va assumir 795 milions d’euros de deute de l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) abans de la privatització, segons informa La Vanguardia. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va reconèixer el març del 2013 que la Generalitat es va fer càrrec del deute d’ATLL, que era de 850 milions d’euros.

La Sindicatura va donar a conèixer ahir un informe relatiu als anys 2010 i 2011 d’Aigües Ter Llobregat, exercicis que són anteriors a la privatització, que també inclou un apartat relatiu a l’assumpció de drets i obligacions per part de la Generalitat respecte a la dissolució de l’empresa pública i la seva privatització el 2012.

 

La Generalitat va adjudicar ATLL a Acciona, davant una altra oferta d’Agbar, fet que va provocar una sèrie de disputes judicials i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul·la l’adjudicació aquest mes de juliol.

Del balanç del tancament de l’exercici 2012 d’ATLL es desprèn l’existència de béns i drets valorats en 1.569 milions d’euros i una obligació de 795 milions, amb un patrimoni net de 774 milions. De cara a les obligacions de la Generalitat, els 795 milions van passar a ser 745 milions, ja que 50 milions corresponien a la pòlissa de crèdit assumida per la Generalitat amb anterioritat al 31 de desembre del 2012.

http://politica.e-noticies.cat/mas-colell-va-perdonar-795-milions-a-acciona-96703.html

Notícia relacionada : Article de Xavier Rius: «La decepció Mas-Colell» (14/09/14)

Sé el primero en comentar en «Mas-Colell va ‘perdonar’ 795 milions a Acciona»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »