El ICS sanciona durament a metges per atendre funcionaris de l’Estat

l’ICS ha expedientat a 3 metges del Bages per atendre a socis de Muface a visites ordinàries, i no només en casos d’urgència.

S’ha inhabilitat durant dos anys i mig com a treballador de l’ICS el doctor Emili Viudes, de Castellbell i el Vilar, i també per aquest motiu tenen causes obertes els altres dos metges expedientats: Jesús Castillo, de Monistrol de Montserrat, i Josep Cañellas, de Balsareny. Tots tres admeten haver atès sense caràcter d’urgència funcionaris que tenen mútua, però asseguren que ho van fer per desconeixement. Insisteixen que l’ICS mai els va advertir d’aquesta irregularitat, sinó que ha tirat pel dret i els ha obert un expedient.

Com ja va explicar aquest diari en l’edició d’ahir, els funcionaris de l’estat poden triar entre l’assistència mèdica del règim general a través de la Seguretat Social, o a través d’una mútua. Amb la segona opció, l’assistència penja de les mutualitats Muface (funcionaris), i Isfas (forces armades), de manera que els pacients s’han de visitar en les mútues que l’una o l’altra tenen adscrites.

De tota manera, «com que hi ha pobles petits sense medicina privada», aquestes mutualitats tenen un concert amb l’ICS pel qual aquests pacients també poden rebre atenció sanitària en ambulatoris públics en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, segons el secretari provincial de Muface a Barcelona, Carlos Cendón. Explica que el pacient rep aquesta assistència sense passar la targeta de la mútua, perquè el conveni ja estableix un abonament periòdic de la mútua a l’ICS en funció de les persones que té afiliades en aquell municipi.

Sé el primero en comentar en «El ICS sanciona durament a metges per atendre funcionaris de l’Estat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »