Josep Borrell, a Lleida en la presentació de SCC

Societat Civil Catalana s’ha presentat aquest divendres a Lleida, davant més de 300 persones que han omplert la Catedral de la Seu Vella, amb un acte que ha comptat amb la presència de Josep Borrell, expresident del Parlament Europeu; Teresa Areces, catedràtica de Dret i escriptora; Carles Rivadulla, empresari i advocat; i Óscar Uceda, historiador i membre del Consell Social de la Universitat de Lleida.

Borrell s’ha identificat plenament amb Societat Civil Catalana, ha manifestat que el seu suport a aquest tipus d’iniciatives és perquè vol «viure en un país plural, on tothom pugui dir el que vulgui i no tingui problemes per dir-ho» i ha demanat als independentistes que respectin a tots els ciutadans, també als que «ens sentim catalans i espanyols».

El que va ser president del Parlament Europeu i dirigent del PSOE ha indicat que, a més dels arguments sentimentals, s’ha de fer front a arguments «falsos» esgrimits pels independentistes, i ha posat d’exemple la mentida del límit del 4% de solidaritat entre els länder alemanys; la falsedat que la Generalitat, en una Catalunya separa de la resta d’Espanya, tindria 16.000 milions d’euros més a les seves arques; i que Catalunya seguiria a la Unió Europea si es dugués a terme la secessió.

Davant tots aquests arguments, Borrell ha defensat que els que no són independentistes han de discutir amb fermesa i respecte, però sense deixar d’insistir-hi. «Per això és molt bona la iniciativa de Societat Civil Catalana, fins i tot davant els insults, hem de fer una crida perquè la gent pugui dir el que vulgui sense que se li desqualifiqui; però no li reconec a l’independentisme cap superioritat moral. Vénen temps complicats, però els racionalistes hem d’estar preparats per discutir», ha afegit.

Societat Civil Catalana, 19 de setembre de 2014

Sé el primero en comentar en «Josep Borrell, a Lleida en la presentació de SCC»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »