La pobresa cada cop més extensa, intensa, crònica i profunda

Segons les dades facilitades per Càritas el 2013 es van atendre a Barcelona 276.595 persones, el doble de les ateses el 2007.

Des que va començar la crisi al 2007, la pobresa a l’arxiprestat de Barcelona ha anat en continu augment, segons ha informat Càritas en la roda de premsa del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

El passat 2013 es van atendre 276.595 persones, més del doble que l’any 2007, de les quals casi un 50% són nascudes a l’Estat espanyol. Aquesta pobresa s’està convertint en crònica, donat que el 72% de les persones acompanyades en el darrer any, ja venien sent ateses en anys anteriors.
Però també és una crisi profunda, perquè el 79% de les persones ateses per primera vegada es troben a l’ atur, molts cops sense prestacions socials. Es tracta d’una pobresa intensa, perquè moltes de les persones que ja començaven a sortir-se’n, tornen a necessitar ajuda, i ara els hi costa molt més recuperar-se de les situacions de precarietat. (Memòria 2013 adjunta)

Uns dels principals perjudicats per la crisi són els infants. En aquest sentit, Carme Trilla, responsable de l’acció social de la diòcesi de Barcelona, va destacar que “la crisi toca de ple a les famílies amb fills”. Així, dels 5,7 milions d’euros que es van destinar a necessitats bàsiques el 2013, més de dos milions d’euros els han dedicat a pal·liar la pobresa de la petita infància, ja que aquests nens i nenes creixen en famílies en les quals cada vegada hi ha més atur i on, tot i tenir feina, no s’arriba a final de mes (només treballa amb contracte l’11% de les persones ateses el 2013). Són els considerats “treballadors pobres”. Per tot això, l’ocupació és un dels objectius de Càritas

L’habitatge, com l’ocupació, és una peça clau perquè la persona no caigui en l’exclusió. Això unes 4.600 persones dormen sota un sostre al llarg de l’any gràcies al suport de Càritas, que també ha permès que 1.700 persones puguin mantenir els subministraments i que s’hagin evitat 600 desnonaments (des que va obrir el Servei de Mediació en Habitatge, el setembre de 2011).

Xarxanet.org, 3 de juliol de 2014

Sé el primero en comentar en «La pobresa cada cop més extensa, intensa, crònica i profunda»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »