A UCRAÏNA, NI GUERRA NI FEIXISME!

Convocatoria ucrania versión en español

Un cop més, com fa un segle, com si el «Potemkim» hagués arribat de nou als seus molls, els carrers d’Odessa han tornat a ser escenari d’una matança. Un altre cop, desenes de persones que reclamaven llibertat i drets humans han estat assassinades, com estan sent assassinades en altres parts d’Ucraïna. Una altra vegada, cal que els treballadors de tot el món despleguem la nostra solidaritat en defensa de la llibertat per lluitar contra les imposicions dels poderosos, els cops d’Estat i el genocidi econòmic que les polítiques de l’FMI volen imposar als pobles d’Ucraïna.

Avui, Ucraïna està dirigida per un govern colpista que es recolza en grups feixistes assassins. Un govern que el primer que ha fet ha estat negociar un rescat amb la UE i l’FMI es compromet a retallades socials (pensions, sanitat i educació), baixades de salaris (que acabaran per portar noves baixades al nostre país) i privatitzacions. A més, han intentat dividir els pobles d’Ucraïna prohibint la llengua russa i esperonant una confrontació entre nacionalitats.

Però els treballadors d’Ucraïna han decidit no acceptar aquestes mesures. En moltes ciutats (i no només on hi ha majoria russa) el poble s’ha organitzat en fronts populars que s’oposen al govern colpista i exigeixen un gir social, en el qual els drets dels treballadors millorin en lloc d’empitjorar, les propietats públiques tornin al poble, i es posi fi a la corrupció generalitzada. Quan aquests s’han organitzat per defensar els seus drets socials i llibertats, el govern il•legítim ha passat a cometre crims cada dia més atroços. Des del cop de Febrer, la Junta colpista que governa a Kíev ha desencadenat la repressió més ferotge contra tots els defensors de la llibertat i dels drets humans a Ucraïna, inclosa l’expulsió dels comunistes del que restava d’una caricatura del Parlament, del qual amb el cop es va excloure primer la important minoria de les regions del sud-est.

Ara, per imposar el seu poder, està desencadenant una guerra civil mentre tira la culpa als moviments socials i sindicals ucraïnesos i la Federació Russa. Els colpistes es queixen, a més, d’una infiltració estrangera, després d’haver-se recolzat en agents de la CIA i països de la Unió Europea què varen atiar durant molts mesos les manifestacions a Kíev, emprar franctiradors contra la ciutadana per aterrir, desestabilitzar el país amb atemptats i assassinats per justificar el cop d’Estat, tractar de llançar els blindats de l’Exèrcit contra la població, i organitzar amb feixistes i criminals comuns una Guàrdia Nacional com a força de xoc. Després fer-se amb el poder amb l’ajuda dels agents i els diners dels EUA i la UE, ara clamen per la no intervenció de la Federació Russa i altres països que no reconeixen el cop. En aquest país coneixem molt bé la demagògia de la No Intervenció – la vivim el 1936.

Malgrat les distorsions dels mitjans de comunicació, és evident que res d’això podria haver succeït sense el suport i la col•laboració dels governs dels EUA i la UE. Amb la hipocresia que els caracteritza, mentre ploramicaven sobre quant els preocupen els drets humans, promoure primer el cop feixista i ara la guerra. ¡Com si els treballadors i tota la ciutadania europea no sabéssim en què consisteix la seva veritable sensibilitat humana i social!

Si els governs de la UE estan contra la guerra i les matances a Ucraïna , el que han de fer és molt senzill : retirar els seus ambaixadors de Kíev i desconèixer a la Junta feixista , exigint la formació d’un govern provisional d’unitat democràtica amb la participació de totes les forces antifeixistes ucraïneses. Un govern que persegueixi i castigui els feixistes i organitzi unes eleccions lliures per barrar el pas al feixisme i la guerra civil.
Fem una crida a la nostra ciutadania a donar tot el nostre suport moral i material als antifeixistes ucraïnesos i reclamar al Govern espanyol, als països de la Unió Europea, a la Comissió Europea i, en particular, a l’Alta Representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat, que no reconeguin al govern colpista.

CONTRA LA JUNTA FEIXISTA DE KIEV! NO A LA GUERRA!

Barcelona, ​​3 juny 2014

Signants: XSUC-S21, PCPC, PSUCviu, PST, CI, ACP

Sé el primero en comentar en «A UCRAÏNA, NI GUERRA NI FEIXISME!»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »