Tots els països del món tenen una llen

Tots els països del món tenen una llengua d’ús preferent a l’escola, a l’administració i en els usos públics. A França és el francès, a Alemanya és l’alemany i a Dinamarca el danès. Per tant, és lògic que a Catalunya el català sigui llengua preferent. Si el català no és preferent a Catalunya, ¿on ho serà?, ¿a Múrcia potser?, ¿a Buenos Aires? La postura progressista passa per defensar la diversitat lingüística i la llengua pròpia. Fa 25 anys que es fa la immersió i ningú no s’ha queixat fins ara. Fins i tot el PP va aplicar la immersió a Balears. ¿Per què surten ara aquests fanatismes en contra l’escola en català?, ¿que no s’adonen que sense la immersió en català hi ha moltes persones que no tindrien accés a la llengua i cultura catalanes de forma plena?, ¿els podem negar aquest benefici?, ¿que no s’adonen que la millor manera d’aconseguir que tothom sigui bilingüe és amb la immersió?, ¿sense la immersió tothom sabria escriure i parlar català a Catalunya? Em direu que les llengües no tenen drets i sí les persones. Si és així, ¿per què no defenseu els milers de valencians que no poden estudiar en valencià a l’escola per falta d’oferta tot i que cada curs ho sol·liciten? O els aragonesos catalanoparlants de la Franja de ponent que tenen el català (majoria a molts pobles) i ni tan sols se’ls reconeix l’oficialitat de la llengua? On són els drets individuals d’aquestes persones? El senyor Caja i companyia han fet res per defensar el seu dret al bilingüisme?

Sé el primero en comentar en «Tots els països del món tenen una llen»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »