“Sóc independentista i desitjo que Mas sigui president d’un Estat”

Oriol Pujol, fill de Jordi Pujol

Oriol Pujol: “Sóc independentista i desitjo que Mas sigui president d’un Estat”

Redacció.- El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha pressionat encara més el president de la Generalitat i líder de la seva formació, Artur Mas, en mostrar-se obertament independentista, per contrast amb l’ambigüitat que va mostrar –un altre cop– Mas el dia anterior, després del fracàs de la seva trobada amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al voltant del pacte fiscal.

Dijous a la tarda, els manifestants convocats per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a la Plaça Sant Jaume van pressionar Artur Mas perquè aposti decididament i sense ambigüitats per la independència. I només 13 hores després, Oriol Pujol hi ha posat encara més pressió “Jo sóc independentista i desitjo que el president Mas sigui president d’un Estat propi”, ha dit Pujol aquest divendres, entrevistat al programa ‘Els Matins de TV3’. Una frase que també es pot entendre en el context de la lluita interna a CDC entre Artur Mas –amb el suport de Germà Gordó– i la família Pujol –amb Felip Puig com a aliat–, de la qual n’ha informat reiteradament eldebat.cat.

“Estat propi”, més que independència
Tot i aquesta claredat en el missatge independentista, Pujol també ha recorregut áls equilibrismes lèxics tradicionals a CDC sobre aquesta qüestió. Ha estat quan ha volgut justificar el fet que la seva formació i el propi Mas defugin emprar el mot ‘independència’, tot i que sí recorren a l’expressió ‘Estat propi’. “Estat propi potser és molt més que independència: és assumir que ets sobirà”, ha assegurat Pujol. Una sorprenent afirmació que ha estat rebuda amb mostres de perplexitat –i ironia– per diversos piuladors.

eldebat.cat (21.09.2012)

Sé el primero en comentar en «“Sóc independentista i desitjo que Mas sigui president d’un Estat”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »