El cas ‘Campeón’ esclata a Catalunya

Josep Tous, amb ulleres, dies enrere 

Detingut el coordinador general de la Diputació i imputada la cap jurídica de la Generalitat

Stop corrupciónLa Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona cinc persones en una operació conjunta amb l’Agència Tributària, que encara continua oberta, en contra d’una presumpta trama de concessions d’ITV a Catalunya. Dos dels detinguts són càrrecs públics i la resta són empresaris.

Els detinguts són Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Isidre Masalles, sotsdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat, i tres empresaris: Ricard Puignou (exdirector general de Menta ITV-una escissió d’Applus, Eca ICV), Sergi Alzina i Sergi Pastor (exconseller delegat d’Applus i de Excalestric i actual director general de Uprime Energy-Ficosa). A més, roman imputada, però no detinguda Margarida Gil, directora del Gabinet jurídic de la Generalitat. Assumpta Palau, directora general d’Assumptes contenciosos de la Generalitat, ha estat citada a declarar com a testimoni.

Es dona la circusmtància que Josep Tous va participar aquest cap de setmana, com a delegat, en el 16è congrés de CDC celebrat a Reus (Baix Camp). El nou secretari general, Oriol Ferrusola, va criticar en el seu discurs de cloenda els «aigües podrides» que al seu parer representava Espanya i va demanar al president de la Generalitat i del partit, Artur Mas, «fugir d’aquestes aigües podrides que ens ofeguen».

L’operació està dirigida pel jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona i derivaria de l’anomenat cas Campió. En el marc de la investigació per la trama de les ITV, el jutge d’instrucció número 9 de Barcelona, que n’ha ordenat el secret del sumari, manté des de fa mesos intervinguts els telèfons de diversos dels implicats. En el marc de l’anomenat Cas Campió s’investiga la presumpta concessió de subvencions irregulars a canvi de comissions a càrrecs públics.

e-notícies (26.03.2012)

Sé el primero en comentar en «El cas ‘Campeón’ esclata a Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »