Ajuts públics per a la cultura catalana

Mascarell, als Gaudí 

La conselleria subvenciona entitats, escriptors i també ajuntaments

El Departament de Cultura ha subvencionat diversos autors i entitats de les lletres catalanes. D’aquesta manera, l’escriptor Hèctor López Bofill, ha rebut 10.000 euros per ‘Germans del Sud’, la mateixa quantitat que ha rebut Carles Batlle per ‘Càrdavan. La Llegenda de l’impostor’.

Veure totes les subvencions

Cultura també ha subvencionat amb 10.000 euros Carles Torner per ‘Roses i crisantems’, Antoni Mari per ‘Estats d’absència’, Hilari de Cara per ‘Terra d’Argila’, o la Societat Narcís Oller per una exposició. Altres escriptors han rebut també subvencions per les seves obres que van dels 5.000 als 10.000 euros.

D’altra banda, el Gremi d’Editors de Balears ha rebut 30.000 euros per la promoció cultural de l’Espai Mallorca de Barcelona. La fundació Escola Valenciana ha estat subvencionada amb 6.000 euros per ’25 anys de trobades’.

També han rebut 10.000 euros Sa xarxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears per ‘Balears ofereix teatre i cultura’ o l’Institut de Cultura de la ciutat d’Olot per ‘Olot, temps de paraules’. De la mateixa manera, s’ha subvencionat amb 15.000 euros la Fundació Sambori per ‘La creació literària en català als centres i els contes del Sambori amb Dani Miquel’.

L’Ateneu Barcelonès ha rebut 80.000 euros per la Celebració del ‘programa d’activitats de projecció social de les lletres catalanes’ i l’Institut Cambó 60.000 euros per l’edició de nous títols de la col·lecció Bernat Metge. Òmnium Cultural ha rebut 46.800 euros per la realització Catalunya 2011 Premi Sambori Òmnium.

La Fundació Privada Biblioteca Josep Pla ha estat subvencionada amb 32.500 euros pel funcionament i activitats de la mateixa. La Fundació Palau ha rebut 15.000 euros per un Festival de Poesia. El Centre Català del Pen Club ha obtingut 20.000 euros pel programa L’Escriptor Acollit, que se sumen als 76.000 per manteniment de les activitats i funcionament de l’entitat.

També l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha rebut 15.000 euros per ‘Litterarum, fira d’espectacles literaris’. L’Associació d’escritors en Llengua Catalana ha estat subvencionada amb 92.000 euros per al manteniment de l’entitat, el mateix concepte pel qual ha rebut 42.000 euros l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

Edicions Vives ha obtingut 20.000 euros per ‘Panorama Crític de la literatura Catalana’. L’Associació de Guionistes Associats de Catalunya ha rebut 9.000 euros.

e-notícies (7.02.2012)

Sé el primero en comentar en «Ajuts públics per a la cultura catalana»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »