El Fraga més anticatalà

Missa celebrada el 20 de febrer de 1939, a pl. Catalunya amb el general Yagüe. 

«Ocupamos Cataluña en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesario»

Solidaritat ha manifestat en un comunicat que «no se n’alegra de la mort de cap persona, i respecta el dol dels seus fills i familiars», però recorda les declaracions de Manuel Fraga «essent ministre de Franco» quan va afirmar que «¡Hay que decir español y no castellano! El español es la lengua de todos. Se ha transformado ya en la lengua de España (…) Haré todo lo posible para evitar que se destruya la unidad nacional. Porque Cataluña fue ocupada por Felipe IV, fue ocupada por Felipe V, que la venció; fue bombardeada por el general Espartero, que era un general revolucionario; y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesario y para ello estoy dispuesto a coger el fusil de nuevo. Por consiguiente, ya saben ustedes a qué atenerse, y aquí tengo el mosquetón para volverlo a utilizar”.

Solidaritat també posa de manifest que «El sr. Manuel Fraga Iribarne no va mostrar mai cap mena de penediment ni va demanar perdó pels assassinats del règim dictatorial i criminal del General Franco, del qual ell en fou ministre» i destaca «les limitacions d’una malanomenada ‘transició democràtica espanyola’ van permetre que els membres del règim dictatorial i criminal del General Franco, entre ells el sr. Manuel Fraga Iribarne, no només quedessin impunes de l’acció de la justícia sinó que a més fossin part activa dels inicis del règim pseudodemocràtic que el va continuar sota el permanent xantatge i tutela d’un exèrcit espanyol totalment afecte al règim anterior».

e-notícies (16.01.2012)

Sé el primero en comentar en «El Fraga més anticatalà»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »