Un dirigent d’UPyD guanya el premi Nadal

Álvaro Pombo, amb Rosa Díez, en un acte electoral 

L’escriptor Álvaro Pombo es presentava de senador per Madrid a les darreres eleccions

L’escriptor santanderí Álvaro Pombo ha guanyat el 68 Premi Nadal amb la novel·la «El temblor del héroe».

Pombo va ser candidat al senat per Unión Progreso y Democracia (UPyD) per Marid, el partit de Rosa Díez, a les darreres eleccions general.

El Nadal té una dotació de 18.000 euros i el jurat estava integrat per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales. La novel·la, sobre un professor jubilat, tracta de la indiferència de la societat després que el protagonista presenciés un accident. L’any passat es va emportar el Premi Alicia Giménez-Bartlett per «Donde nadie te encuentre no et trobi».

Álvaro Pombo García de los Ríos (Santander, 1939) és poeta i novel·lista. Des que el 1973 va publicar el seu primer llibre de poesia, «Protocolos», ha guanyat diversos premis de gran rellevància, entre ells el Premi Herralde de Novel·la amb «El héroe de las mansardas de Mansard» (1983); el Premi Nacional de la Crítica, amb «El metro de platino iridiado» (1990); el Premi Nacional de Narrativa, amb «Donde las mujeres» (1996), i el Premi Planeta, amb «La fortuna de Matilda Turpin» (2006).

El jurat del premi Nadal, lliurat per l’editorial Destino i dotat amb 18.000 euros, ha estat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales, igual que l’any passat. Álvaro Pombo succeeix Alicia Giménez-Bartlett, que va aconseguir el guardó l’any passat amb l’obra «Donde nadie te encuentre». Un total de 313 novel·les optaven al Premi Nadal 2012.

e-notícies (7.01.2012)

 

Sé el primero en comentar en «Un dirigent d’UPyD guanya el premi Nadal»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »