Els sindicats de la funció pública convoquen una manifestació per al dia 14

Els sindicats de la funció pública convoquen una manifestació per al dia 14C.B. / Agències.- Els principals sindicats de la funció pública, CCOO, UGT i la Intersindical, han reaccionat ràpidament a la primera proposta del Govern per concretar les retallades de sous i de plantilla al sector públic: convocant una gran manifestació, per al 14 de desembre. Una convocatòria que, a més, serveix com a arma per pressionar la Generalitat de cara a la segona jornada de negociacions, aquest mateix dijous.

CCOO, UGT i IAC, els tres sindicats majoritaris de la funció pública a Catalunya, han convocat els empleats públics de la Generalitat a una mobilització contra les retallades del Govern. Les manifestacions se celebraran de forma simultània a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida el proper 14 de desembre. Així ho han acordat en la reunió de dues hores [a la imatge] que han mantingut a primera hora del matí a la seu de CCOO, a Barcelona, per consensuar una posició conjunta en la mesa de negociació del sector, que es va obrir ahir amb una proposta del Govern que els sindicats van qualificar d’“insult”.

“Error gravíssim” del Govern
Els sindicats ja han proclamat que el seu objectiu és “conservar tots els llocs de treball”, com ha dit la representant de CCOO, Josefina Pujol, i asseguren que és possible un «pla b» que no passi per les mesures que proposa el Govern, que inclouen, a més de rebaixes diverses de sous i complements, reduir interins, no convocar oposicions el 2012 i excedències voluntàries. En aquest sentit, reclamen al Govern que escolti les seves alternatives i “corregeixi aquest error gravíssim” perquè “està estirant massa la corda i es trencarà”, en paraules del representant de la UGT, Xavier Cases.

Volen xifres
Amb aquesta mesura de pressió –el següent pas ja hauria de ser una vaga–, els sindicats exigeixen també al Govern que aporti dades concretes sobre les dinou mesures per reduir sous i plantilla que ha posat damunt la taula de negociacions. Els sindicats es queixen que, sense xifres concretes és «impossible» negociar, perquè no poden saber quin impacte suposaria el pla del Govern en les seves butxaques.

eldebat.cat (1.12.2011)

Sé el primero en comentar en «Els sindicats de la funció pública convoquen una manifestació per al dia 14»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »