L’Incasòl ven edificis de protecció oficial

El diputat Pere Aragonés (ERC) en una foto d'arxiu“Està començant la privatització de l’habitatge social a Catalunya”, segons ERC

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de venda de cinc edificis d’habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer als municips d’Alella, el Masnou i Teià. Aquests cinc edificis tenen arrendataris visquent-hi.

Segons ha indicat l’empresa pública, “els futurs adquirents d’aquestes promocions es subrogaran en la posició de l’INCASÒL com a nou propietari de la totalitat de l’immoble, mantenint els contractes d’arrendament existents i les seves condicions”.

“Els nous propietaris s’obliguen a gestionar els lloguers així com les renovacions i els nous contractes d’acord amb condicions fixades en la normativa a la que estan acollides. Aquestes promocions continuaran sent de lloguer i amb els preus i condicions de la protecció oficial durant tot el termini de la qualificació tal i com es regula en els plans d’habitatge”, han afegit.

Per la seva banda, Esquerra ha denunciat que l'”Incasòl està començant la privatització de l’habitatge social a Catalunya”. Segons el diputat Pere Aragonès, “el problema serà per als futurs llogaters, ja que les condicions per accedir a un habitatge de propietat pública no són les mateixes que per a un de propietat privada”.

Al parer de l’electe republicà, alguns ajuntaments ja han rebut comunicació del Govern informant que les promocions d’habitatges de lloguer social es comercialitzen i poden ser adquirides per empreses privades o fons d’inversió.

“L’Incasòl està obrint la porta a la privatització de l’habitatge social a Catalunya d’uns pisos molts dels quals s’han construït en terrenys cedits gratuïtament pels ajuntaments, i ara el Govern s’ho vol vendre”, ha remarcat. Aragonès ha afegit que és “un error i més quan s’han construït amb diners del contribuent i amb la cessió gratuïta de terrenys per part dels ajuntaments”.

e-notícies (21.10.2011)

Sé el primero en comentar en «L’Incasòl ven edificis de protecció oficial»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »