“Catalunya és Espanya, els hi agradi o no”

Imatge del reportage d'El Mundo 

Un jugador català d’hoquei denuncia que “em diuen neonazi per sentir-me espanyol” i “em tracten malament”

El capità de la selecció espanyola d’hoquei, Pedro Gil (Sant Sadurní d’Anoia, 1980), ha denunciat en un reportatge a El Mundo que se sent “un bitxo raro” entre els seus companys, ja que “sóc català, però em sento espanyol”.

Gil explica que “jo vaig néixer, Catalunya, però tota la meva família ve de Cañete la Real, un poble de Màlaga. Sempre hem parlat castellà, els meus oncles, els meus pares, els meus avis … Tots. A més, com el català és tan seu …”.

La majoria dels seus companys preferirien jugar amb Catalunya. “Al principi no ho entenia. Jo els deia: ‘Què feu aquí si no us sentiu espanyols?’ Ells em deien que era l’única manera de jugar un Mundial o un Europeu, i tenen raó, és clar. Encara que no ho sentin, han de jugar amb Espanya “.

Gil, que parla català amb els seus companys, relata que “ells pensen que sóc jo qui està equivocat, que com sóc d’alli he de ser català. Però Espanya és el primer, perquè Cataluna forma part d’Espanya, els agradi o no” .

“He escoltat de tot. Quan vaig a jugar a Cataluna em diuen de tot. Em diuen que sóc un fatxa, un skin, un neonazi, i tot perquè em sento espanyol, perquè m’agrada jugar amb la selecció espanola i perquè quan vam guanyar trec la bandera d’Espanya i sóc l’únic que ho fa. Per això si em tracten una mica malament, però tant me fa. No tinc perquè amagar-ho, com tampoc amago que sóc del Reial Madrid”, denuncia.

e-notícies (6.10.2011)

Sé el primero en comentar en «“Catalunya és Espanya, els hi agradi o no”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »