Informe Política Lingüística 2010

Presentació de l'Informe pel conseller de Cultura Ferran Macarell, davant el ParlamentEl Departament de Cultura ha lliurat l’Informe de Política Lingüística 2010 al Parlament de Catalunya

La demanda de cursos de català, ja siguin presencials o a distància, continua creixent, segons indica el darrer Informe de Política Lingüística 2010, que aquest matí el Departament de Cultura ha lliurat al Parlament de Catalunya.

En el període 2009-2010, 127.807 persones s’han inscrit als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística. La gran majoria dels inscrits als nivells bàsics (87,5%) són persones nouvingudes; el col·lectiu més nombrós prové de l’Amèrica del Sud, seguit del col·lectiu africà. El 74% dels inscrits ha acabat el curs.

A més, el web Parla.cat, entorn virtual d’aprenentatge del català, ha rebut 38.739 inscripcions de 149 països diferents entre els quals destaquen Espanya, França, Mèxic, el Regne Unit i els Estats Units. A més, cinc noves universitats a l’estranger han iniciat estudis de català, que ja cursen 7.049 estudiants arreu del món en 125 universitats de 32 països. D’altra banda, destaca la disminució en el nombre de sentències judicials en català amb 37.645 sentències enfront de les 221.359 emeses en castellà.

A Catalunya, el 95% dels ciutadans entén el català i el 78% el sap parlar. Els joves d’entre 15 a 24 anys són els que en tenen un coneixement més alt. L’Informe de Política Lingüística occità-aranès, que també s’ha lliurat al Parlament, indica que el 78% de la població de la Val d’Aran entén l’occità-aranès i el 56% el pot parlar.

—–

MÉS INFORMACIÓ

Nota del Departament

Resum de l’Informe Política Lingüística 2010

Tema relacionat: Llengua. Comunicació

Generalitat de Catalunya (21.09.2011)

Sé el primero en comentar en «Informe Política Lingüística 2010»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »