Pilar Barriendos serà la cap de llista d’UPyD a Catalunya

Pilar Barriendos, durant la campanya per a les eleccions al Parlament de l'any passat. Foto: Miguel del Amo. 

Aspira a captar vots de C’s, PP i PSC

Els 250 militants d’UPyD a Catalunya van escollir ahir, mitjançant primàries, la responsable d’organització del partit a Catalunya, Pilar Barriendos, com a cap de llista per Barcelona per a les eleccions espanyoles del 20 de novembre. La ja candidata unionista es fixa com a objectiu «aconseguir representació a Barcelona», per bé que a les eleccions de fa quatre anys, la formació de Rosa Díez només va sumar 6.252 vots (el 0,17% del total), i a les eleccions al Parlament de l’any passat, 5.418 vots.

Des del seu punt de vista, aquests resultats s’expliquen perquè els partits minoritaris «patim un silenci mediàtic absolut, tot i tenir representació al Congrés». Per créixer electoralment, Barriendos es proposa captar l’atenció de votants que tradicionalment s’han decantat per Ciutadans -que ja ha anunciat que no es presentarà als comicis, fet que podria afavorir electoralment UPyD-, el PP i el PSC, perquè «no som ni d’esquerres ni de dretes, som transversals».

Opina que el PSC «no pot considerar-se com un partit d’esquerres, perquè rebaixa sous, congela pensions… No veig aquí on hi ha els principis de l’esquerra», i emplaça els votants progressistes desencantats a confiar en UPyD. Quant al PP, retreu al candidat Jorge Fernández Díaz que divendres lloés públicament la immersió lingüística: «per aquesta ambigüitat en aspectes com aquest, pot ser que alguns vota18nts populars vagin cap a nosaltres», raona.

Barriendos va imposar-se a la resta de candidats per un contundent 56,57% dels vots de la militància, superant a qui, a priori, es considerava el favorit, l’advocat Juan Carlos Jiménez-Salinas Colomer, que va sumar el 22,37% dels vots. La resta de candidats van quedar a molta més distància: Manuel Rojas (10,52%), Antonio Torres (5,25%) i Víctor Fernández (3,94%).

Entesa UPyD-C’s

Respecte la possibilitat que la llista magenta incorpori algun nom de l’òrbita d’Albert Rivera, per captar electors que tradicionalment s’han decantat per C’s, Barriendos afirma: «La llista, la formaran militants d’UPyD. Sí que podrien haver-hi independents, però ara per ara encara no s’ha plantejat.»

Nació Digital (18.09.2011)

Sé el primero en comentar en «Pilar Barriendos serà la cap de llista d’UPyD a Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »