Mas parla per primer cop de copagament

Viñeta de Faro 

El president planteja la possibilitat d’un “tiquet sanitari”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha plantejat la introducció del tiquet sanitari com una de les mesures que prendrà el Govern per fer front a la situació econòmica.

 Mas, en un moment de l'entrevista

En una entrevista a Canal Català TV, preguntat sobre la possibilitat d’introduir el copagament en l’àmbit sanitari, el president Mas ha assegurat que “és un error enfocar-ho com a copagament perquè porta implícita una certa injustícia social, ja que qui més ho utilitza són els pensionistes”.

El cap del Govern s’ha mostrat partidari “d’abandonar la idea genèrica del copagament i identificar quines mesures es poden posar que evitin l’abús sobre el sistema o el sobreús”.

El president ha recordat que “tots els països europeus tenen algun tipus de tiquet moderador o de barrera per evitar l’abús sobre el sistema” i ha afegit que “el Govern espanyol s’ho haurà de plantejar”.

D’altra banda, respecte a la sentència que afecta l’ensenyament en català, el president de la Generalitat ha assenyalat que “hem de fer entendre al Tribunal que la raó jurídica també ens assisteix perquè tenim una llei d’educació vigent, no recorreguda en els articles d’immersió lingüística i que és d’obligat compliment”.

El cap de l’Executiu ha puntualitzat que “si malgrat tenir la raó jurídica que ens assisteix i que entenem que és un sistema que ha funcionat, veiéssim que a qualsevol nivell el que es pretén és que en contra de la voluntat majoritària del poble de Catalunya canviar un model lingüístic d’immersió que creiem que funciona des del punt de vista de cohesió social ens defensarem amb ungles i dents”.

e-notícies (17.09.2011)

Sé el primero en comentar en «Mas parla per primer cop de copagament»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »