Ascó no passa el test de resistència

 Una imatge d'Ascó

Haurà de “reforçar les estructures” per fer front un un hipotètic terratrèmol

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha publicat el resultat preliminar dels stress-tests de les centrals atòmiques espanyoles, proves que exigeix la seguretat nuclear després de Fukushima. Dels resultats es desprèn que només Vandellòs ofereix les garanties necessàries davant d’un terratrèmol o una apagada.

Totes les altres plantes (Almaraz, Ascó, Cofrents, Garoña i Trillo) estan per sota del nivell de fortalesa. Les empreses propietàries d’aquestes centrals hauran de realitzar importants inversions per “reforçar les estructures i components” més febles davant dels terratrèmols.

Els reactors d’Ascó i el de Garoña en l’actualitat són capaços de fer front a terratrèmols amb una acceleració de 0,16 g i 0,17 g (g equival a la gravetat terrestre), quan l’exigència actual és gairebé el doble: 0,3 g.
 
A més, el CSN recull en el seu informe que les sis centrals hauran de enfortir davant sismes “els equips previstos per fer front a una pèrdua completa d’alimentació elèctrica”. És a dir, assegurar-se que el pla d’emergència davant un desastre resisteixi.

e-notícies (16.09.2011)

Sé el primero en comentar en «Ascó no passa el test de resistència»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »