El Govern denega a ICV informació sobre el cas Palau

 Salvador Milà

Presidència al·lega que el Consorci del Palau no és un organisme autònom

Stop corrupciónEl diputat d’ICV Salvador Milà ha demanat emparament a la presidenta del Parlament després que el Departament de Presidència hagi rebutjat facilitar informació al també exconseller. Milà ha tramès una carta a Núria de Gispert després de reclamar “l’expedient en que es continguin la totalitat de les actuacions de la representació i defensa jurídica de la Generali-tat de Catalunya, tant directament com a membre del Consorci del Palau de la Música”

El també exconseller reclama “que inclogui la totalitat de antecedents, instruccions internes del propi gabinet, instruccions, requeriments, peticions rebudes d’altres instàncies i departaments de la Generalitat, minutes de do-cuments, escrits presentats, informes de tota mena, així com escrits pro-forma, trasllats del Jutjat, escrits presentats i escrits rebuts.”

Salvador Millà assegura en la carta, a la que ha tingut accés e-notícies, que el Govern “em denega l’accés a l’esmentada documentació, amb arguments que considero no ajustats als drets reconeguts als diputats d’aquest Parlament en l’article 5, apartats 2, 3 i 6 del Reglament del Parlament”. “Sense perjudici de major argumentació vull manifestar que no són de rebut els arguments continguts en la Nota que signa la Cap del Grup Penal del Gabinet Jurídic de la Generalitat”, afegeix.

El Govern ha al·legat que, malgrat que la Generalitat forma part del Consorci del Palau de la Música, el consorci “no pot ser considerat entre els organismes autònoms i les entitats públiques dependents o vinculats a l’administració de la Generalitat”.

En opinió de Milà, “aquesta negativa contradiu el precedent establert pel mateix govern de la Generalitat que sí que va facilitar l’accés a un dels escrits presentats pels serveis jurídics de la Generalitat en les ma- teixes diligències, sense que s’oposés cap obstacle formal com el que ara s’invoca”.

e-notícies (28.07.2011)

Sé el primero en comentar en «El Govern denega a ICV informació sobre el cas Palau»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »