Qui mana al PSC?

Nadal i Montilla, signant un acord oficial, en una imatge d'arxiu 

L’aparell de Nicaragua acull amb reticències l’acord sobre la llei òmnibus amb CiU

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, i el del PSC, Quim Nadal, compareixien dilluns passat plegats en roda de premsa per anunciar un acord sobre la llei òmnibus que, fins llavors, havia rebut forces crítiques dels socialistes. El PSC es va comprometre a no presentar cap esmena a la totalitat després que CiU acceptés presentar tres projectes de llei separats i, fora d’aquestes, quedaven la CCMA i la política urbanística.

L’endemà la diputada Laia Bonet insistia en roda de premsa, a pregunta d’e-notícies, que el pacte no havia estat una decisió personal de Quim Nadal, sinó “de tot el grup paralamentari”, però l’acord ha fet grinyolar les relacions entre el grup i el carrer Nicaragua.

El pacte, en efecte, ha permès a CiU tapar l’acord de pressupostos amb el PP tot i que, evidentment, és més important la llei de pressupostos -que marca les prioritats del proper període de sessions- que la llei òmnibus. La foto Pujol-Nadal va coure al PPC: Mas i Sánchez-Camacho es van reunir al Parlament i divendres els ‘populars’ forçaven també una reunió a Palau sobre la crisi econòmica. Montilla, tres dies després, en declaracions a la Com anunciava la presentació d'”alguns centenars d’esmenes”.

A més, Nadal s’ha avingut a pactar una llei que el propi Montilla- en una de les seves cartes als militants, aquesta el passat 7 de juny- acusava a CiU d’estar “obsessionat en destruir la tasca dels Governs d’esquerres anteriors”. “La demolició, per tal que sigui efectiva, ha de ser personal, política i legislativa. Volen una idea única de país i els fa nosa qualsevol presència que recordi o simbolitzi les etapes anteriors”, insistia. Fins i tot qualificava l’esmentada llei òmnibus com “una contrareforma social”

Malgrat, la bona relació CiU-PSC al Parlament, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Daniel Fernández, també va aprofitar la designació de Duran com a cap de llista aquest dissabte per considerar-lo “el candidat més hipotecat a la dreta espanyola que mai ha presentat CiU en unes eleccions”. “El que avui tenim és un acord entre CiU i PP que, si poden, voldrien fer extensiu a Espanya”, va insistir.

e-notícies (24.07.2011)

Sé el primero en comentar en «Qui mana al PSC?»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »