Convocatòria d’acció de protesta davant el Parlament de Catalunya

CartelLA PLATAFORMA PER UNA FISCALITAT JUSTA, AMBIENTAL I SOLIDÀRIA REBUTJA LA NOVA REBAIXA FISCAL ALS RICS EN L’IMPOST DE SUCCESSIONS I CONVOCA UNA ACCIÓ DE PROTESTA

Dimecres, 1 de juny al Parlament

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, integrada per 24  entitats i organitzacions de la societat civil catalana, rebutja la nova rebaixa fiscal per als rics amb la pràctica eliminació de l’impost de successions que s’ha de votar demà al Parlament de Catalunya.

En uns moments en què, per part del Govern, s’estan aplicant fortes retallades socials en educació, sanitat i serveis públics que afecten a la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, i de retallades en les condicions laborals dels treballadors i treballadores d’aquests serveis, la Plataforma considera inadmissible que es beneficiï a una petita minoria privilegiada. Amb aquesta mesura, el Govern perd tota l’autoritat moral per demanar els  esforços que reclama de la ciutadania.

Que persones que reben herències superiors al milió d’euros, en el cas dels cònjuges, o de 750.000 euros per a cada un dels fills deixin de tributar, és injust en termes socials i un autèntic despropòsit en l’actual situació de crisi i de disminució dels ingressos fiscals per la que travessa el país.

La Plataforma vol recordar que l’impost de successions es recapta i gestiona integrament a Catalunya i que no depèn de cap imposició estatal per la qual cosa no té cap mena de sentit parlar de discriminacions, com fa el govern, i menys quan el 94% de les persones que reben herències estan exemptes del seu pagament.

L’impost de successions està previst per garantir la igualtat d’oportunitats i es paga a la majoria dels països europeus i als EEUU. La Plataforma demana als Grups parlamentaris que rebutgin la proposta i crida a la ciutadania a continuar mobilitzant-se contra de la rebaixa fiscal als rics, per oposar-se a les retallades socials i en defensa de l’estat del benestar. 

Per tot això la Plataforma convoca una acció de protesta per demà dimecres, dia 1 de juny, a les 11.30 h, davant el Parlament de Catalunya.

Portaveu de la Plataforma: Òscar Mateos, Telèfon 619 840 073

Barcelona, 31 de maig de 2011

Sé el primero en comentar en «Convocatòria d’acció de protesta davant el Parlament de Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »