Condemnats a sis anys de presó dos expresidents de Ferrocarrils

Els tres condemnats (TV3)L’exconseller Vilalta no anirà a presó per haver prescrit el delicte

Stop corrupciónL’Audiència de Barcelona ha condemnat a 6 anys de presó als expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) en els governs de CiU Enric Roig i Antoni Herce per contractar il.legalment un pla de pensions per a directius, mentre ha absolt a Albert Vilalta, que després va ser conseller.

Segons informa El Periódico, l’Audiència de Barcelona ha condemnat a Roig i Herce per un delicte de malversació de cabals públics i, al segon d’ells, li imposa a més vuit anys, sis mesos i un dia d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per un delicte de prevaricació.

La sentència absol del delicte de malversació de cabals a l’expresident de FGC Albert Vilalta, que després va ser conseller de Medi Ambient en l’època de CiU i secretari Estat d’Infraestructures amb el PP, i el condemna per prevaricació, encara que el delicte ja ha prescrit en haver transcorregut els deu anys fixats per la llei i no li comporta cap pena.

La secció sisena considera que, tot i que no «pretendre ni compartir» l’enriquiment que van obtenir els altres acusats amb el pla de pensions, Vilalta és autor d’un delicte de prevaricació en haver signat el febrer de 1991 la constitució del fons de pensions, sent conscient que no era competència seva sinó del consell d’administració d’FGC.

Per al tribunal, Roig i Herce -que van cobrar del fons 178 i 46 milions de les antigues pessetes, respectivament- van fer extensiu el benefici del pla a altres directius de l’empresa «per emmascarar la seva il legal enriquiment», com es desprèn del fet que alguns càrrecs van percebre la seva retribució sense complir tan sols els requisits per fer-ho.

e-notícies (3.05.2011)

Sé el primero en comentar en «Condemnats a sis anys de presó dos expresidents de Ferrocarrils»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »