Matute, espanyola

Ferran Mascarell, en primer terme, en una foto d'arxiuEl Govern no envia cap representant al lliurament del Cervantes a l’autora barcelonina, que escriu en castellà

El Govern no va enviar cap representant oficial a l’acte de lliurament del premi Cervantes a l’escriptora barcelonina en llengua castellana, Ana María Matute. L’acte es va fer aquest dimecres a Alcalá de Henares, vila on va néixer l’escriptor que dóna nom als guardons.

No hi va assistir cap membre del departament de Cultura que dirigeix Ferran Mascarell a un esdeveniment presidit pels Reis, Joan Carles I i Sofia, i on hi eren també el cap de l’executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, o la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

L’any 2009, el Govern tripartit va distingir Matute amb la Creu de Sant Jordi, «per la reconeguda qualitat de la seva obra narrativa, rara combinació de denúncia social i missatge poètic que és ambientada sovint en l’univers de la infància i l’adolescència». «El seu món literari, líric i sensorial, emocional i delicat, n’ha fet una de les primeres autores en llengua castellana. Traduïda a diversos idiomes, es troba en possessió de prestigiosos guardons», va afegir l’executiu català.

e-notícies (28.04.2011)

Sé el primero en comentar en «Matute, espanyola»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »