Un 34% dels catalans és a favor de la independència i un 30%, en contra

Logo de fundaccEnquesta de Fundacc a 5.000 persones

Redacció.- Fundacc, la fundació que elabora el Baròmetre de la Comunicació i la Cutura, ha elegit una data ben apropiada, justament l’endemà de la consulta per la independència celebrada a Barcelona,  per divulgar una dada ben concreta. Segons les respostes obtingudes en el Baròmetre, els catalans es decantarien pel ‘sí’ a la independència en un referèndum. Per poc marge, però.

A la pregunta: “Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, vostè que votaria?”, feta a 5.084 persones entre gener i febrer d’aquest any, un 34% van respondre que hi votarien ‘sí’, mentre que un 30% van dir que hi votarien ‘no’, un 23% no ho sap o no contesta, el 9% s’hi abstindria i el 3% hi votaria en blanc.

Com més catalans se senten, més independentistes
L’estudi també relaciona el sentiment de pertinença nacional amb les respostes, i assenyala que, entre els que declaren que votarien per la independència, són àmplia majoria els que se senten més catalans que espanyols o només catalans (un 70%), per un 15% que se senten tan espanyols com catalans i un 4% que se senten només espanyols o més espanyols que catalans. D’entre els contraris a la independència, el 48% se senten tan espanyols com catalans, el 26% se senten només espanyols o més espanyols que catalans, i el 12% més catalans que espanyols o només catalans.

26% d’independentistes entre els simpatitzants del PSC…
Pel que fa a la identificació amb els partits, la gradació independentista també queda molt clara. El 97% dels enquestats que se senten més identificats amb SI votaria a favor de la independència. També tenen majoria d’independentistes els simpatitzants d’ERC (87%) i, per molt poc, els de CiU (51%). Ja amb minoria d’independentistes convençuts hi segueixen ICV (33%), el PSC (26%), el PP (13%) i C’s (12%).

… i 24% de contraris a la independència a CiU
Comptant-hi els enquestats que tenen clar el seu rebuig a la independència, l’ordre és exactament l’invers. El partit amb més enquestats que hi són en contra és C’s, amb el 77% dels seus simpatitzants, seguit del PP amb el 74%. Amb minoria de detractors declarats de la independència hi ha el PSC (44%), ICV (31%) i CiU (24%) i, ja amb percentatges simbòlics, ERC (3%) i SI (1%).

eldebat.cat (12.04.2011)

Sé el primero en comentar en «Un 34% dels catalans és a favor de la independència i un 30%, en contra»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »