El cas Gisa s’acosta a Nadal

Imatge de les transcripcions

Un empresari es va vantar de «como soy amigo de Nadal haremos todas las obras»

Joaquim Nadal (PSC)Stop corrupciónL’exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Quim Nadal, apareix en les transcripcions de la Guardia Civil sobre el cas Gisa, la presumpta adjudicació fraudulenta d’obres públiques d’aquesta empresa de la Generalitat, a les quals ha tingut accés e-notícies.

En concret, la Guardia Civil va enregistrar una conversa telefònica el 3 de desembre de l’any passat entre dos dels investigats -«Robert» i «Antonio»- i un d’aquests li diu a l’altre: «hay cosas que no se pueden hacer, por ejemplo, no puede ser…, que porque un señor sea amigo del Nadal, asignen todas las obras de carreteras de Gisa y el control de calidad lo haga una misma empresa …».

«Es que esto además es una competencia desleal con las empresas que se dedican al control de calidad», afegeix. La persona en qüestió continua explicant que «Fecam se va a los Ayuntamientos y dice: si tu me das el control de calidad de todas las obras que hacéis aquí, los permisos que necesitáis del Colegio de Ingenieros, de Aparejadores, os los rebajamos a la mitad, a esto no hay derecho».

«Y esto lo hacen ¿eh? -continua-, lo ha hecho, y ese tío me dijo antes de que ganase el primer tripartito …, me dijo, -a partir de ahora, como soy amigo de Nadal…, ahora haremos todas las obras- y mira, han hecho todas las obras…, y esto se ha de saber…».

El cas Gisa va esclatar quan agents de la Guàrdia Civil van detenir el gerent de carreteres de la demarcació de Girona de Gisa, Jordi Vergé, per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obres a la província el passat 24 de març. En la mateixa operació es van detenir dues persones més, encara que un dels detinguts va quedar en llibertat a les poques hores. El fiscal va sol·licitar al Departament d’Economia documentació sobre el treball de Gisa a Girona entre els anys 2007 i 2010.

e-notícies (7.04.2011)

Sé el primero en comentar en «El cas Gisa s’acosta a Nadal»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »