ICV considera Mas «la Margaret Thatcher del segle XXI»

Margaret ThatcherEls ecosocialistes creen una web amb les retallades d’un govern «que insulta els ciutadans»

ICV-EUiA ha posat en marxa una web en la qual s’indiquen en un mapa tots i cadascun dels retalls que es produeixen en equipaments i serveis públics en cada municipi i que, segons la formació ecosocialista, només tenen com a precedent a Europa «a Margaret Thatcher «.

«Nosaltres ens comprometem a contrastar la informació i portar-la al Parlament i als nostres grups municipals», ha promès Ortiz, que ha qualificat de «setmana negra» els anuncis fets aquests darrers dies pel govern català de retallades en el camp de la salut i la educació.

«Volem posar en evidència les retallades, a nivell territorial i sectorial», ha explicat la diputada Mercè Civit, que ha denunciat que «no ha calgut esperar als 100 dies de govern per veure les intencions de CiU».

Civit i Ortíz, que s’han dedicat a recórrer diversos hospitals i centres escolars de Catalunya, han alertat que amb les retallades «l’atur també creixerà més» i han assegurat que ja tenen constància que no renovacions de contractes en alguns prestadors de serveis concertats i en hospitals com el Joan XXIII de Tarragona o el de Palamós (Girona).

«CiU va prometre que generaria ocupació i amb les retallades que destrueix», ha assenyalat Civit, que ha tornat a acusar el Govern de «ser insensible socialment». «CiU és especialista en fer negoci amb els drets dels ciutadans», ha afirmat.

La portaveu d’ICV, per la seva banda, ha assegurat que l’únic precedent de retalls socials a Europa com els que es plantegen a Catalunya són els que va emprendre el govern britànic en la dècada dels vuitanta, de manera que ha qualificat a Artur Mas com «la Margaret Thatcher del segle XXI «.

També ha acusat Mas de «amagar les tisores» sota la «somriure trampa» amb la que es va presentar a les eleccions.

«CiU insulta a la ciutadania quan diu que les retallades no afectaran la qualitat dels serveis», ha manifestat Ortiz, que ha constatat que s’està «generant preocupació i alarma entre els professionals» dels serveis públics afectats.

e-notícies (2.04.2011)

Sé el primero en comentar en «ICV considera Mas «la Margaret Thatcher del segle XXI»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »