Jordi Pujol posa Israel com a exemple

Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu L’expresident de la Generalitat destaca la influència jueva en el seu nacionalisme

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha destacat aquest dimecres la influència d’Israel en els valors del nacionalisme català ja que, segons ha dit, el poble jueu és un exemple de lluita per la defensa d’una ànima col.lectiva, una llengua i una acció política compromesa.

En la presentació del llibre Jordi Pujol i els jueus (Pòrtic), escrit per la periodista Anna Figuera, que explica la relació de l’expresident amb el poble jueu, Pujol ha posat a Israel com a exemple de país que defensa valors nacionals «potents».

«Els jueus han estat capaços d’unir la lírica, l’emoció i la mística que els ha fet creure que hi ha una cosa fora d’un mateix que té sentit», ha afirmat l’expresident, que ha defensat la necessitat dels pobles de «tenir un lloc en el qual estiguem com a casa».

Tot i reconèixer que el seu nacionalisme ha estat influenciat pel judaisme i el sionisme, Pujol ha afirmat que sempre ha demanat a l’estat d’Israel una actitud «més oberta» sobre els àrabs.

A l’acte també ha assistit l’exambaixador israelià Shlomo Ben Ami, que ha qualificat la figura de Pujol d'»importantíssima» no només per la seva visió del nacionalisme «universal», sinó també pel seu «filosemitisme, no gaire freqüent a Espanya». A més, ha assenyalat els paral.lelismes entre el poble català i israelià per la defensa d’uns valors universals.

e-notícies (9.03.2011)

Sé el primero en comentar en «Jordi Pujol posa Israel com a exemple»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »