Llistes netes de corruptes

Listas limpias de corruptos 

“Èsquil i els seus contemporanis grecs creien que els déus envejaven l’èxit dels homes i enviaven una maledicció en forma d’hibris contra una persona en el punt àlgid del seu poder, una pèrdua de la raó que al final causaria la seva caiguda. Avui en dia, no donem tant crèdit als déus. Preferim anomenar autodestrucció.”
Nixon-Frost

Stop corrupciónLa corrupció política és intolerable. No hi ha mitges tintes. No té colors. Tant és d’on vingui: és perjudicial per a la nostra societat. És tan intolerable com els intents de amagar-la. No es pot ser permissiu amb els que s’extralimiten en l’exercici de la representació de tots. Tampoc amb els que intenten, a través de la comunicació, evitar que els culpables siguin responsables dels seus fets.

L’hemeroteca és rica per a aquestes coses: plena de casos, declaracions i tancaments en fals de casos de corrupció. Milers de frases i declaracions d’aquells polítics que cobreixen als seus companys. L’Espanya socialista dels 90 va donar exemples molt clars d’aquesta impunitat. Com la trama Gürtel, que posa de manifest obscenitats que a molts ens costa comprendre. Camps, sense anar més lluny, aquest “home honrat” que va negar haver rebut uns vestits de milers d’euros gratis, per després acceptar i ara estar imputat.

Jo no vull esperar a l’autodestrucció a la qual es refereix Reston, el personatge de l’obra de teatre de Peter Frost. M’agradaria veure com els partits expulsen a aquests polítics corruptes de les seves llistes. M’agradaria veure com cap professional de la comunicació es presta a encobrir. Per això, he donat suport a aquesta petició d’Actuable.

Ho van aconseguir a Brasil. Amb un 25% dels parlamentaris investigats per corrupció, la massiva campanya en línia va donar resultats. Es va aprovar una llei que prohibia que els polítics condemnats poguessin participar en les eleccions. Sense els més de 2.000.000 de signatures i les 500.000 accions en línia, un Congrés amb polítics corruptes als seus escons no ho hagués aprovat. Ficha Limpia, la major revolució política en línia del país, ho va aconseguir gràcies a Avaaz.

Ara, Actuable ha convençut Avaaz que li doni suport en aquesta urgent necessitat de la vida política espanyola: netejar les llistes electorals. La festa de la democràcia no es pot veure tacada per aquells que es lucren amb ella. Ja sigui amb vestits, cotxes de luxe, rellotges o bosses d’escombraries plens de bitllets. Per això, la petició exigeix als partits que els expulsin d’aquestes llistes i les mantinguin netes. Llistes lliures de corruptes. Lliures de la hibris dels déus. I jo la recolzo.

Albert Medrán

e-campanya (3.03.2011)

Sé el primero en comentar en «Llistes netes de corruptes»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »