Acció Social va fraccionar contractes

La consellera en funcions d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, durant una roda de premsaPer evitar haver de fer concurs públic

Stop corrupciónLa Sindicatura de Comptes detecta en el seu informe sobre la gestió econòmica del Departament d’Acció Social i Ciutadania (DASC) de 2007, dirigit per la consellera Carme Capdevila (ERC), diverses irregularitats, entre elles, el fraccionament de contractes per eludir la necessitat de aplicar el procediment obert, és a dir, el concurs públic.

Segons la Sindicatura, el Departament “va fraccionar (…) contractes mitjançant la contractació dels respectius objectes a través de diversos expedients de contractació, donant com a resultat que alguns contractes (…) es van tramitar pel procediment negociat sense publicitat”. S’afegeix que “el fraccionament dels contractes per a disminuir-ne la quantia i eludir així els requisits de publicitat i concurrència és una infracció de les normes del text refós de la llei de contractes de les administracions públiques”.

També s’acusa al Departament que es van concedir subvencions mitjançant contractes, el que no és legal: “El DASC”, afirma la Sindicatura, “va qualificar com a contractes menors les aportacions efectuades a diferents entitats que, per la seva naturalesa, caldria haver considerat com a subvencions”. A més, es van adjudicar contractes menors per quantitats que “superaven l’import màxim” d’aquest tipus de contractes i “excedien la durada màxima prevista per a aquests contractes”.

En les seves legacions, el DASC assegura que “ha dut a terme una tasca de regulació de la tramitació dels contractes menors que es veu reflectida en la circular de contractes menors disponible a través de la intranet de la qual se n’ha fet igualment difusió als diferents promotors de contractes. La circular contempla la documentació que és preceptiva en tot contracte menor i també el circuït que cal seguir per a la formalització d’aquests contractes”.

El DASC també contesta a cada un dels casos concrets analitzats per la Sindicatura, i en les seves legacions es refereix al sistema utilitza, “seguint escrupolosament”, afirma, “el procediment establert per a la compra de material homologat per la CCS (Comissió Central de Subministraments)”. Igualment, indica que “la pròpia organització del Departament, amb un responsable de centre de cost per a cada equipament, determina la realització dels diversos contractes”.

e-notícies (23.12.2010)

Sé el primero en comentar en «Acció Social va fraccionar contractes»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »