Francisco Caja treu pit

Francisco Caja (CCC)«Els recursos que han donat lloc a les sentències van ser interposats per Convivència Cívica Catalana»

Convivencia Cívica Catalana, en un comunicat, explica que «el Tribunal Suprem va dictar el dia d’ahir dues sentències en què declara que el castellà no pot ser exclòs com a llengua vehicular de l’ensenyament i d’aprenentatge a les escoles catalanes».

«Això significa la inequívoca condemna del sistema d’immersió lingüística que exclou de la condició de llengua vehicular al castellà, reduint-lo a la de mera assignatura, que els governs catalans ha imposat a les escoles catalanes», celebren, a més de recordar que «els recursos que han donat lloc a les sentències van ser interposats pel gabinet jurídic de Convivencia Cívica Catalana a instàncies dels pares afectats».

En aquest sentit, expressen la seva «satisfacció pel que considera el principi de la fi del sistema d’immersió lingüística, i la restauració del principi de legalitat en un àmbit de major importància com és el de la llibertat lingüística a l’ensenyament obligatori i una recompensa al fi dels seus molts anys d’esforços en favor de la llibertat lingüística «.

També deixen clar que «exigirem del Govern català l’immediat compliment efectiu de les sentències i la modificació del model lingüístic escolar, per acomodar a l’ordre constitucional que prescriu la consideració de les dues llengües, el castellà i el català, siguin igualment llengües vehiculars en l’ensenyament a Catalunya».

e-notícies (21.12.2010)

Sé el primero en comentar en «Francisco Caja treu pit»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »