Operació de Ciutadans per pactar amb CiU

Artur Mas (Ciu) i Albert Rivera (C's)·  E X C L U S I V A  ·  E X C L U S I V A  ·
Els diputats que pugui treure la formació d’Albert Rivera servirien per falcar la presidència d’Artur Mas, en cas que ho necessiti
A mesura que s’acosta el 28-N, les tensions i els nervis van “in crescendo” als quarters generals de CiU i PSC. Les enquestes publicades fins ara ratifiquen l’avantatge d’Artur Mas sobre José Montilla, insuficient, però, per poder governar en solitari.

En els últims dies –segons ha pogut saber EL TRIANGLE DIARI-, emissaris que actuen en nom de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía s’han acostat a prominents empresaris de Barcelona per proposar-los un tracte: a canvi de donar suport econòmic a la campanya d’Albert Rivera, es comprometien a garantir el recolzament parlamentari de Ciutadans a CiU, tant pel que fa a la investidura d’Artur Mas com a l’estabilitat de tota la legislatura.

A hores d’ara, és un misteri saber quins resultats obtindrà Ciutadans-Partido de la Ciudadanía a les urnes, diumenge vinent. Hi ha enquestes que li treuen la representació que tenia al Parlament durant aquesta legislatura (tres diputats) i d’altres que l’incrementen fins a sis o set diputats. A més, les picabaralles internes han delmat l’equip fundacional de Ciutadans i han provocat la sortida del partit, durant aquesta legislatura, de dos dels seus tres diputats (Antonio Robles i José Domingo).

El partit d’Albert Rivera, que es defineix com a liberal d’esquerres, ha fet bandera, durant la passada legislatura, del bilingüisme, la defensa de les curses de braus i la denúncia de les “multes lingüístiques” impulsades des del Govern per ERC. A més, en el nucli fundacional del partit hi havia persones com Félix de Azúa, Francesc de Carreras, Albert Boadella, Arcadi Espada o Iván Tubau que s’havien enfrontat obertament al nacionalisme que representava Jordi Pujol.

Per tot plegat, semblaria molt inversemblant que CiU i Ciutadans poguessin arribar ara a una entesa postelectoral per tal de consolidar Artur Mas com a pròxim president de la Generalitat. En tot cas, EL TRIANGLE DIARI pot donar constància de l’existència d’aquest acostament i d’aquest oferiment per part d’emissaris acreditats que actuen en nom de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía.

A hores d’ara, un possible pacte CiU-PSC ha estat descartat per José Montilla. Un pacte CiU-ERC compta amb l’oposició frontal de Josep Antoni Duran Lleida. Un pacte CiU-PP seria rebutjat amb contundència per les bases convergents. Aleshores, per què no un pacte CiU-Ciutadans?

El Triangle (24.11.2010)

Sé el primero en comentar en «Operació de Ciutadans per pactar amb CiU»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »