«Per què ha de tenir preferència el català sobre el castellà?”

María Luisa Cava de Llano, en una imatge d'arxiuLa Defensora del Poble diu que «tenim el privilegi de comptar amb dues llengües»

La  Defensora del Poble, Maria Luisa Cava de Llano, ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que no pensa transigir en les reclamacions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sobre les competències que corresponen a l’Estat espanyol: “Sempre he tingut molt clar que cal col·laborar amb el Síndic igual que amb la resta de comissionats autonòmics. Però una cosa és col·laborar i una altra és fer entreguisme. Jo sempre li dic -a Rafael Ribó- que no perquè ell vulgui més el Defensor del Poble ha de tenir menys”.

Recordem que el Tribunal Constitucional té pendent de resoldre el recurs contra l’Estatut de Catalunya que al seu dia va presentar Enrique Múgica quan era Defensor del Poble. Maria Luisa Cava de Llano, que era adjunta primera del Defensor i que ara ocupa aquest càrrec en funcions, ha explicat que assumeix globalment la decisió que es va prendre llavors. Cava de Llano assenyala que: “vam recórrer la tècnica legislativa que va utilitzar la Generalitat, el blindatge que va fer de determinades matèries i que, pràcticament, no deixa espai a les competències que té l’Estat”.

La Defensora del Poble ha parlat del ressò que ha tingut el recurs de la seva institució afirmant que compleix amb la seva obligació: “Sóc catalana. A mi m’agradaria molt caure simpàtica a tots els catalans i no tenir aquesta pugna que tinc perquè he actuat en consciència. La gent ha de comprendre que el Defensor del Poble ha de ser independent i coherent. Hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que ha estat molt clara. Jo no tinc més remei que complir amb aquesta sentència”.

Cava de Llano justifica haver recorregut la llei d’acollida aprovada pel Parlament perquè considera il·legal que el català tingui un caràcter preferent a les administracions a Catalunya: “Tenim el privilegi de comptar amb dues llengües. Per què ha de tenir preferència una llengua sobre l’altra?”. La Defensora del Poble ha comentat: “Tinc molta família encara a Barcelona, hi tinc casa i jo no veig que hi hagi cap conflicte al carrer; però hi ha determinats polítics que tenen un interès especial que hi hagi conflicte”.

e-notícies (21.09.2010)

Sé el primero en comentar en ««Per què ha de tenir preferència el català sobre el castellà?”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »