Subvenció de 600.000 [euros] per les ‘teles’ properes a ERC

Joan Vila i Triadú, director general de ComunicàliaEl Govern aprova una ajuda financera a dit

El Govern ha acordat una subvenció a dit de 600.000 euros al Consorci Local i Comarcal de Comunicació (Comunicalia) per finançar «activitats per al desenvolupament del món de la comunicació local», segons la nota oficial. «Concretament es finançarà la connectivitat i subministrament de línies ADSL per les televisions que utilitzen xarxes IP i contractació de continguts i programes en català per ser distribuïts via IP a les televisions de proximitat».

Comunicàlia és una cadena de televisió pública propera a Esquerra. La cadena va ser impulsada per CiU quan governava a les diputacions de Tarragona, Lleida i Girona per compensar la Xarxa de Televisions Locals promoguda per la Diputació de Barcelona, en mans del PSC, que també controla ComRàdio.

A les darreres eleccions municipals, les de Girona i Lleida van passar a ser gobernades per Esquerra i Comunicalia va canviar de color. El setembre del 2008, per exemple, el periodista Joan Vila i Triadú va ser nomenat nou director general del Consorci Local i Comarcal de Comunicació (CLCC), en substitució de Josep Maria Torrent, que va cessar el passat 31 de juliol. Torrent, ben vist per CiU, havia estat cap d’informatius de TV3.

El decret de nomenament va ser signat pel president del CLCC i president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert. Aquest càrrec porta implícit el de director general de Comunicàlia, l’empresa pública que gestiona les activitats del Consorci.

El tripartit es va comprometre, encara amb Josep Bargalló de conseller en cap, no donar subvencions ad hoc als mitjans de comunicació i centralitzar-les totes, per concurs públic, a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

e-notícies (27.07.2010)

Sé el primero en comentar en «Subvenció de 600.000 [euros] per les ‘teles’ properes a ERC»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »