López Tena, Bertran i Laporta fan una crida a una gran coalició per la independència

Tena, Laporta i BertranS’adrecen a CiU, ERC, ICV, EUiA, RCat, EPM i les CUP 
Redacció.- El militant de Convergència Alfons López Tena, el diputat d’ERC Uriel Bertran, i l’ara dirigent del nou partit sobiranista Democràcia Catalana, l’expresident blaugrana Joan Laporta, han protagonitzat aquest dimarts un acte polític conjunt. Lluny de les especulacions que apuntaven a una possible candidatura conjunta de tots tres, després que la Mesa del Parlament rebutgés la Iniciativa Popular per a un referèndum independentista i després de la indeterminació de l’expresident blaugrana en els darrers temps, Tena, Bertran i Laporta han fet una crida «a les organitzacions polítiques catalanistes, i especialment als seus militants» per crear una gran coalició transversal i independentista de cara a les properes eleccions, sota el nom de ‘Solidaritat Catalana per a la Independència’. Els tres promotors de la coalició han escrit una carta amb la seva proposta a CDC, ERC, UDC, ICV, EUiA, les CUP, EPM, Reagrupament i Democràcia Catalana (el nou partit de Laporta). És a dir, a tots els partits del parlament excepte el PSC, el PP i Ciutadans, i a pràcticament totes les forces sobiranistes extraparlamentàries. A més, han fet extensiva la seva crida «a d’altres partits i a tots els moviments socials que pensen que Catalunya ha de ser un estat».
El programa d’aquesta gran coalició que demanen Laporta, López Tena i Bertran és ben simple i es resumeix en només dos punts: En primer lloc, “presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb el compromís de proclamar la independència i sotmetre-la a referèndum en la propera legislatura (2010-2014)” i, en segon lloc, “constituir el Govern de Catalunya per organitzar el procés cap a la creació de l’Estat català en el si de la Unió Europea”.

En un manifest presentat en roda de premsa, han explicat que “la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut ha deixat en no res l’autogovern de Catalunya” i “significa el final de la via autonomista”. Per aquest motiu, creuen que la resolució evidencia que “el millor camí per avançar i progressar és la creació d’un Estat propi en el si de la Unió Europea”. Davant aquest panorama, comparen la situació política i social actual amb la que es va viure el 1905 a Catalunya que va derivar en la unió de tot el catalanisme sota el nom de Solidaritat Catalana, aliança que va arrasar a les eleccions de 1907 i de la qual prenen el nom per a la seva proposta.

Després de desgranar els beneficis d’un estat propi ( «disposarem de tots els nostres recursos», «acabarem amb l’espoli fiscal», «millorar de la sanitat» i l’educació, «millors salaris», «infraestructures de primer nivell» …), conclouen que “donarà a tots els ciutadans de Catalunya millors oportunitat i un nivell de benestar equiparable als països capdavanters del món”.

Els impulsors reconeixen que “l’objectiu no és fàcil” però recorden que “l’exemple que tot és possible quan estem units és la gran manifestació del propassat 10 de juliol on més d’un milió de ciutadans van demanar unitat per la independència que ens porti a ser un Estat. Ara és el moment de fer el pas endavant amb responsabilitat, generositat i intel·ligència”, apunten.
Per tots aquests motius demanen a “tots els ciutadans que estiguin conformes amb aquesta proposta que s’inscriguin al web de solidaritatcatalana.cat i organitzin assemblees locals als seus municipis (…) per constituir les Coordinadores Locals de suport a la candidatura de la Solidaritat Catalana per a la Independència”.

Confien en la resposta dels partits
Alfons López Tena, Uriel Bertran i Joan Laporta han confiat que els partits polítics i associacions a qui s’hi han adreçat respondran positivament a la seva crida. En aquest sentit, no han volgut entrar a valorar quin seria l’escenari possible davant un rebuig i han refusat qualsevol ambició per ocupar càrrecs destacats. Tots tres han prioritzat l’objectiu de la independència de Catalunya i han coincidit en afirmar que les seves pretensions personals no han de ser obstacle per aconseguir-ho.

eldebat.cat (20.07.2010)

Sé el primero en comentar en «López Tena, Bertran i Laporta fan una crida a una gran coalició per la independència»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »