El cap de l’Oficina Antifrau critica Castells

David Martínez MaderoDavid Martínez Madero denuncia que «els polítics es protegeixen en campanya electoral»

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, David Martínez Madero, en una entrevista a Els Matins de TV3,  ha recordat que «les comissions d’investigació es creen per investigar el Govern, no a l’oposició» i ha criticat el fet que no comparegui el conseller Antoni Castells, fet que ha titllat de «constatació objectiva i també ho és que els polítics es protegeixen en campanya electoral. Que sigui lògic no vol dir que sigui legítim i responsable”

Madero ha explicat que “ahir, a les quatre de la tarda començàvem a saber el que hi ha. Encara no hem tingut a l’abast els documents sobre els quals ens hem de pronunciar. Nosaltres no hem de fer, ni les farem, lectures polítiques. Aquesta comissió -no cal ser un erudit per veure que s’obre a 5 mesos d’unes eleccions- resulta que l’espurna que posa en marxa la comissió són unes anotacions en una agenda que té una determinada persona. Això són qüestions polítiques”
 
“L’Oficina no investiga quan està investigant un jutge. No estic d’acord amb l’actuació duta a terme pel jutge del ‘cas Palau’, malgrat reconèixer que la seva actuació està avalada per l’Audiència i ho respecto com a jurista i com a ciutadà perplex”, ha criticat.
 
També ha qüestionat que “el cas de l’hotel ha caigut en mans d’una jutge que sí que hi intervindrà, i ja ha començat a citar gent. Això dóna un canvi radical. Si em pregunta si investigaré el que està investigant el mateix jutge, jo, això no ho podré fer”
 
“Volen que fem de forenses. Ens demanen un dictamen tècnic, econòmic i financer. Per un forense, sense el cos del delicte és molt difícil dictaminar. Ja veurem fins a quin punt tenim les bases per emetre un dictamen i treballarem basant-nos en la llei de l’Oficina i en la llei que determina si hi ha fons públics o no”, ha sentenciat.

e-notícies (16.06.2010)

Sé el primero en comentar en «El cap de l’Oficina Antifrau critica Castells»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »