Les punxades a Prenafeta i Alavedra esquitxen el líder de CiU

Mas i el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, parlen tapant-se la boca per evitar indiscrecions, ahir en la sessió de control a Montilla. Foto: juLIO CARBÓ Corrupció a Catalunya · Al·lusions al President de la Federació al sumari

Les converses deixen entendre que Mas coneixia els negocis que perseguien

«Si és president estarà obligat a complir», va afirmar l’exsecretari general

Toni Sust – Barcelona.- Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, antics alts càrrecs de CiU durant els governs de Jordi Pujol, donen a entendre en converses gravades i incloses al sumari del cas Pretòria, pel qual estan imputats, que comptaven amb Artur Mas, successor de Pujol al capdavant de la federació nacionalista, perquè intermediés en algunes gestions relacionades amb els interessos econòmics de la parella. Prenafeta, exsecretari general de la Presidència i mà dreta de Pujol durant una dècada, sembla que porta la veu cantant en la seva relació amb el líder nacionalista.

Un dels casos en què Prenafeta al·ludeix a Mas ja era conegut, i està relacionat amb el propòsit de vèncer l’oposició de CiU de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) a un projecte urbanístic de l’empresa Espais, de Lluís Casamitjana, també imputat.

Quan va esclatar el cas Pretòria, Mas va admetre que Prenafeta li havia demanat el número de telèfon de la regidora Consol Pla, a qui Casamitjana va trucar per parlar sobre el tema. Mas va afirmar que el seu paper en aquesta història no va arribar més enllà. Que no va fer cap gestió. Però el sumari registra altres converses que indiquen que Casamitjana va relatar a l’alcalde Cerdanyola, Toni Morral, que a més d’haver parlat amb Pla també ho havia fet amb la cúpula de CiU. Prenafeta, en conversa amb Casamitjana, es mostra desconcertat perquè la regidora no hagi canviat la seva actitud: «Bé, tornaré a parlar amb Mas, em sorprèn perquè m’ho va dir molt categòric». Una frase que suggereix que Mas li havia expressat que la situació canviaria.

Al sumari també hi apareix un diàleg entre Mas i Prenafeta que indica que al primer no li eren estranyes les gestions d’intermediació del segon. El 3 de juny de 2009, Prenafeta rep una trucada de Mas, a qui explica: «Hi ha un senyor que vol dinar amb tu perquè vol facilitar coses. ¿M’explico?». «Sí», replica el líder de CiU. «És un senyor a qui coneixes molt, no ho vull dir per telèfon, és un tio controvertit de Terrassa», explica Prenafeta. Acorden que al dinar hi assistiran un segon del «senyor» citat, de nom Isaac. Prenafeta suggereix a Mas que l’acompanyi Germà Gordò, gerent de CDC. Dies després, Gordó truca a Prenafeta i li explica que ja ha parlat amb «Lau», denominació que podria al·ludir a l’empresari egarenc Manuel Lao, president de CIRSA.

Per una altra part, i segons registra el sumari, el 3 de juliol següent Mas, Prenafeta i Casamitjana van sopar junts a Lloret de Mar (la Selva). Prenafeta també va mantenir alguna conversa amb la mà dreta de Mas, David Madí.

CANDIDAT EN RISC / En les converses amb Prenafeta, Alavedra, exconseller d’Economia, va arribar a pensar que posaven en perill Mas. «Al final no li deixarem guanyar a aquest nen les eleccions si fem el burro», li va dir al seu soci. En una altra xerrada, Prenafeta expressa la por que el pagament per una operació s’endarrereixi i cita Mas. «Si és president estarà obligat a complir».

En una altra conversa, l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i el presumpte cervell de la trama, Luis Andrés García, van lamentar que el president José Montilla no els donés «res», i van aventurar que Mas els donaria «més coses» si governés.

El Periiódico (27.05.2010)

Sé el primero en comentar en «Les punxades a Prenafeta i Alavedra esquitxen el líder de CiU»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »