La cadena Veo-7 denuncia les «víctimes del catalanisme» [dividit en 5 videos]

Un dels testimonis compara la immersió lingüística amb el nazisme

La cadena de Televisió Veo-7, impulsada pel grup d’El Mundo, ha realitzat un reportatge amb càmera oculta per denunciar la «imposició del català» i defensar d’aquesta manera «a les víctimes del catalanisme». El reportatge inclou declaracions d’aquells que se senten «víctimes» d’aquest «catalanisme», com diferents empresaris multats per no retolar en català, un dels quals assegura que «tinc amenaces de mort, em van escopir des d’un balcó».

També parlen el president de Ciutadans, Albert Rivera, o el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, a qui es presenta com «el gran xivato». Igualment apareix la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que lamenta «la discriminació del català» en l’ensenyament. En aquest sentit, també amb càmera oculta, es visita una escola per a demostrar aquesta teòrica discriminació.

Una mare, de nom Isabel, denuncia que a l’escola de la seva filla «es controla que els nens no parlin en català al pati» i assegura que al pati «hi ha un rètol que diu que parlin català». «És un mètode nazi», assegura aquesta dona.

Igualment es tracta la nova llei del cinema i s’assegura que «als catalans que s’han manifestat en contra se’ls anomena mals catalans». Un empresari cinematogràfic assegura en aquest sentit que «això sembla l’Alemanya del 36. Ens diuen que som mal catalans i som tan bons catalans com ells».

«Imposicions i sancions utilitzades com arams per defensar la llengua catalana. Així és el dia a dia de molts ciutadans que pateixen el problema de no poder utilitzar el castellà vivint en territori espanyol», conclou el reportatge.

e-notícies (22.03.2010)

Sé el primero en comentar en «La cadena Veo-7 denuncia les «víctimes del catalanisme» [dividit en 5 videos]»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »