Adjudicacions ‘a dit’ al projecte Broggi

La consellera Geli, durant una visita a les instal·lacions del centre (foto: Ajuntament de Sant Joan Despí)L’administració sanitària no va seguir els tràmits legals, segons la Sindicatura de Comptes

Durant el procés de realització de les obres de l’hospital comarcal del Baix Llobregat, el centre Moisès Broggi, gestionat pel Consorci Sanitari Integral, es van produir adjudicacions a dit, que no van tenir en compte la llei de contractes de les administracions públiques.

Aquest fet es reflecteix en l’informe de la Sindicatura de Comptes corresponent a l’exercici de 2007, que concreta diversos casos específics d’adjudicacions directes, sense respectar el procediment legal.

Per exemple, la Sindicatura es refereix a l’adjudicació, per 660.000 euros, «de manera directa, sense seguir els procediments establerts» en la llei, del projecte executiu del nou hospital.

També fa referència a l’adjudicació, per 1.300.000 euros, a la mateixa empresa, d’un nou contracte de redacció del projecte executiu, «sense cap procediment d’execució».

Un altre cas d’adjudicació a dit que reflecteix l’informe de la Sindicatura és el de les obres de reforma, per 620.000 euros, que «es va efectuar de forma directa, sense complir els principis de publicitat i concurrència establerts» en la legislació vigent.

Així mateix, segons la Sindicatura de Comptes, «es va contractar de forma directa la realització del projecte bàsic i d’execució i la direcció de l’obra», encara que no es fa referència a l’import econòmic.

I pel que fa a la residència Collblanc-Torrassa, la Sindicatura afirma que «els treballs de redacció del projecte d’obra -225.000 euros-, la direcció facultativa -76.000 euros-, la redacció del projecte de les instal lacions -55.000 euros- i la direcció facultativa de les instal·lacions -53.000 euros- es van adjudicar de forma directa, sense complir els principis de publicitat i competència establerts» per la normativa legal.

Sobre això, la diputada de CiU Dolors Batalla ha afirmat que espera que l’informe de la Sindicatura que conté aquestes «greus irregularitats», sigui remès al Tribunal de Comptes i «s’emprenguin les accions necessàries perquè aquests fets no quedin sense conseqüències».

Segons Batalla, «els responsables del Consorci han fet adjudicacions que són conegudes com adjudicacions a dit, prescindint de la legalitat vigent, com si es tractés de recursos propis privats i de finques privades». Acusa el CSI d’ incomplir de forma reiterada en l’adjudicació de contractes els principis de transparència, igualtat i no discriminació».

e-notícies (16.03.2010)

Sé el primero en comentar en «Adjudicacions ‘a dit’ al projecte Broggi»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »