Els quatre magnífics de la Generalitat

Dolors LamarcaEl sou de quatre alts càrrecs puja fins a un 7% malgrat el compromís de congelació salarial

Quatre alts càrrecs de la Generalitat, que cobren sous superiors als 80.000 euros anuals, han experimentat pujades salarials per al 2010 -entre un 2,2% i un 7,3%- malgrat el compromís de congelació salarial adoptat pel tripartit.

Aquesta qüestió va ser plantejada recentment en una sessió de control al Govern, per la diputada de CiU Pilar Pifarré, que va argumentar que aquest fet demostra que «no és cert que el 2010 s’hagin congelat totes les retribucions dels alts càrrecs directius de les entitats o empreses del sector públic».

Aquests quatre alts càrrecs que experimenten pujades salarials tot i cobrar més de 80.000 euros anuals, són les directores de la Biblioteca de Catalunya, Dolors Lamarca, i de l’Institut d’Estadíctica de Catalunya (Idescat), Anna Ventura Estalella, així com els directors del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Gabriel Colomé, i del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, Francesc de Puig.

En concret, el director del CAR, Francesc de Puig, ha passat de cobrar anualment 93.500 euros, a cobrar un total de 100.396 euros, és a dir, que ha tingut una pujada salarial d’un 7,37%.

De la seva banda, la directora de l’Idescat, Anna Ventura Estalella, cobrava durant 2009 un salari de 88.648 euros bruts l’any, mentre que el seu sou per a 2010 és de 93.080,66 euros, el que implica un augment de 5%.

Així mateix, el director del CEO, Gabriel Colomé, ha experimentat en 20.109 un augment salarial d’un 3,5%, perquè el seu salari anual de 2009, que era de 88.648,04 euros, ha passat en 2.010 a 91.958,84 euros.

En el cas de Dolors Lamarca, directora de la Biblioteca de Catalunya, l’augment salarial ha estat d’un 2,2%, passant d’un sou anual de 81.398 euros durant l’any 2009, a 83.131,77 euros en 2010.

En la seva resposta de la Pilar Pifarré, el conseller de Governació. Jordi Ausàs, responsable de funció pública, no es va referir a aquest aspecte de la intervenció de la diputada de CiU, segons la transcripció de la sessió parlamentària. D’altra banda, e-notícies ha contacatat amb el gabinet de premsa de la conselleria sobre aquesta qüestió, sense que, ara per ara, hagi rebut resposta.

e-notícies (2.03.2010)

Sé el primero en comentar en «Els quatre magnífics de la Generalitat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »