El president d’Òmnium, contra Francesc de Carreras

Porta, en una imatge d'arxiuJordi Porta l’acusa de «argumentacions antidemocràtiques» i de «molestar-li el català»

El president d’Ómnium Cultural, Jordi Porta, ha replicat a l’Avui un article de Francesc de Carreras a La Vanguardia, en el qual comparava la situació del castellà en l’actualitat amb la que va patir el català durant el franquisme. Porta recorda que «l’article de Carreras és publicat en llengua castellana, segons ell una llengua perseguida en aquest moment, i difosa en el diari de més tiratge de Catalunya».

Porta també recorda que Francesc de Carreras «troba curiós que a les sales de cinema s’exigeixi el cinquanta per cent en llengua catalana i, en canvi, a l’escola s’estableixi el cent per cent. La frivolitat del tractament d’aquest tema ja comença a ser memorable».

«Parlem clar. A alguns allò que els fa nosa és la llengua catalana i confien que, deixant lliure la inèrcia generada pels quaranta anys del franquisme, acabi reduïda a la mínima expressió social. Per aconseguir això cal buscar totes les argumentacions possibles encara que siguin falses i, sobretot, antidemocràtiques. Això si que representen disbarats perillosos, oi?».

e-notícies (9.02.2010)

Sé el primero en comentar en «El president d’Òmnium, contra Francesc de Carreras»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »