«Els que marginen el català són els catalans»

Una imatge dels ciniemes RenoirEl president del grup Renoir diu que el Govern «no té dos dits de front»

El president del grup Renoir, Enrique González Cerezo, ha manifestat en una entrevista a Esradio que «els que marginen el català no som nosaltres, els que marginen el cinema en català són els catalans». «Si la pel lícula està bé jo la posaré en català. Com no l’anava a posar si poso cinema en xinès, en japonès, en anglès, en alemany …? Però no ho faré per obligació», explica González Cerezo.

El president del Grup Renoir ha assenyalat que «a dia d’avui està demostrat estadísticament que el cinema és una qüestió d’hàbits. La gent porta 70 anys veient el cinema doblat a l’espanyol i van molt més al cinema en espanyol». I va posar com a exemple la coneguda pel.lícula que Woody Allen, Vicky, Cristina, Barcelona. «Hi va haver moltes més còpies en català que en espanyol, i les poques còpies en espanyol van fer una recaptació infinitament més gran que les moltes còpies en català».

També s’ha preguntat «quina culpa tenim els altres que la majoria dels grans directors catalans facin cinema en espanyol fora de Catalunya? No sé si se’ls considerarà traïdors o no sé què se’ls considerarà. Potser és la grandesa de Madrid, de la veritable democràcia: que no et preguntin d’on ets i on vas «.

e-notícies (5.02.2010)

Sé el primero en comentar en ««Els que marginen el català són els catalans»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »