«Pilar Rahola ens va acusar de botiflers»

Gerard Quintana, en una imatge d'arxiuGerard Quintana renega de «l’etiqueta del Rock català» i recorda que «tots som mig xarnegos»

El músic i exlíder de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha estat entrevistat per Manuel Trallero per El Mundo, on ha manifestat que «la de Rock català va ser una etiqueta desafortunada, perquè amputava una part del que es feia a Catalunya, només perquè no era en català. És fàcil establir un paral·lelisme amb la Movida madrilenya, perquè es va tractar d’una aposta per normalitzar una mancança d’anys «.

El músic recorda que «no teníem rock, havia quedat tapat per la Nova Cançó. Nosaltres érem diferents d’altres bandes, com Els Pets, la prioritat més que la música era fer país. Nosaltres cantàvem un rock més somiador. En aquell concert del Sant Jordi ens sentim traïts: anàvem a fer-nos una foto promocional amb la resta de grups que participaven, però ens vam assabentar que els que posaven eren els polítics -Joan Guitart, que era aleshores conseller de Cultura-, així que ens neguem a fer la foto «.

«L’endemà, Pilar Rahola escrivia un article on ens acusava de que érem tontos o uns botiflers. El nostre disc en castellà Mundo infierno va ser el reflex d’aquell moment. El català és també la llengua del meu pare, aquí tots som mig xarnegos», conclou.

e-notícies (25.01.2010)

Sé el primero en comentar en ««Pilar Rahola ens va acusar de botiflers»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »