La Red de Cargos Públicos por la República se presenta el día 20 en Catalunya

El grupo impulsor de la

El grupo impulsor está formado por 15 regidores de distintas poblaciones de Catalunya y también por miembros del Gobierno de la Generalitat de Catalunya.

laRepublica.es.- El grupo impulsor de la «Xarxa de càrrecs públics de Catalunya per a la III República» (Red de Cargos Públicos de Cataluña por la III República» presentará el manifiesto de adhesión a la red republicana el próximo 20 de enero.

La «Xarxa de càrrecs públics de Catalunya per a la III República» nace «como propuesta hermana de la que se impulsa a nivel del Estado y también de la Red de Municipios por la III República», y la hace extensiva a otros cargos públicos que consideren que es necesario plantear un cambio en el modelo de Estado, para que se comprometan en hacerlo realidad.

El grupo impulsor está formado por 15 regidores de distintas poblaciones de Catalunya y también por miembros del Gobierno de la Generalitat de Catalunya.

La puesta de largo de la «Xarxa» se realizará el próximo 20 de enero a las 19.30 en el Edificio l’Harmonia (Pça.Josep Bordonau i Balaguer, 6) en l’Hospitalet de Llobregat.

XARXA DE CÀRRECS PÚBLICS DE CATALUNYA PER LA III REPÚBLICA

Els/les sotasignants càrrecs públics de Catalunya ens adherim a la XARXA ESTATAL DE CARRÈCS PÚBLICS PER UN PROCÉS CONSTITUENT CAP A LA III REPÚBLICA

Als 78 anys de la proclamació de la II República ja s’ha obert a tot l’Estat Espanyol un important procés de reivindicació de la qüestió republicana, el camí cap a la III República, més després de la promesa d’ una reforma constitucional.

Els republicans de tota condició compromisos amb els ideals de Justícia, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, hereus del llegat social, cultural i emancipador de la II República, hem de manifestar el nostre rebuig al model d’Estat de l’actual Constitució que implica una monarquia. Tanmateix, no podem acceptar que es negui la ciutadania la possibilitat d’escollir la forma de l’Estat: Sol·licitem un referèndum sobre la qüestió republicana

L’actual Monarquia Parlamentaria no recull els ideals que defensem .Ben al contrari, al llarg d’aquesta anys mitjançant l’exercici de politiques neoliberals vivim en una societat instal·lada en la precarietat laboral, educativa i econòmica dels treballadors i treballadores. El neoliberalisme es la negació de la democràcia i atenta de forma directa contra cadascun dels meus principis republicans. Per això, ens reclamem compromisos amb la solidaritat social i la democràcia participativa com eixos i emblemes de la nostre identitat republicana.

Els sotasignants fem una crida al conjunt d’homes i dones d’esquerres, republicans, socialistes, comunistes, llibertaris, feministes, alternatius, ecologistes, demòcrates, a defendre la memòria i els valors de la república, dels treballadors/es i de la pau. Per això desenvolupem una estratègia unitària per a l’obertura d’un procés constituent, que volem construir sobre els següents pilars:

1º:-Des del reconeixement dels drets humans: civils, polítics, socials i mediambientals.

2º.- Plantegem, en el marc del model d’estat republicà, la democràcia radical i participativa, per dur-la a tots els àmbits socials, com l’economia o la cultura,profunditzant en la democràcia política.

3º.- Volem recuperar el immens valor històric, ètic i polític de l’article sisè de la Constitució Republicana de 1931 per a defendre una política de pau: «España renuncia a la guerra com instrument de política nacional”.

4º.- Apostem per un model d’estat inspirat en els valors del humanisme laic,que es basa en el principi absolut de consciencia

5º.- El valor de l’austeritat, entès como la racionalitat i la sintonia entre las necessitats socials i las aportacions pressupostaries i d’infraestructures necessàries.

6º.- La construcció d’un Estat federal republicà i solidari, que reconegui el dret d’autodeterminació i resolgui la convivència entre els diferents pobles de l’Estat.

7º.- Volem construir la Tercera República Española en el marc d’una Europa federal a partir del impuls de un autèntic procés constituent europeu, l’Europa dels ciutadans/es i dels pobles.

larepública (15.01.2010)

Sé el primero en comentar en «La Red de Cargos Públicos por la República se presenta el día 20 en Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »